Federer soha nem verte így el Nadalt

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 19. 10:05
Összejött az álomelődöntő Indian Wellsben, Roger Federer péntek éjjel két szettben legyőzte honfitársát, Stanislas Wawrinkát, akinek oldalán párosban (pályafutása során először) Rafael Nadal (és Marc Lopez) ellen diadalmaskodott. A svájci egyesben csatlakozott a világelsőhöz, Juan Martín Del Potróhoz és Novak Djokovicshoz a négy között, az idén veretlen szerb ellen szombaton nem csak a döntő lesz a tét.


 

Egy este alatt kétszer lépett pályára a két legmagasabban rangsorolt svájci teniszező, először egymás ellen. Különösebb izgalmakat nem tartogatott az összecsapás, az első gémben két bréklabdát hárított Federer, de onnantól megnehezíteni sem tudta dolgát Wawrinka, aki kilencedik meccsén nyolcadszor kapott ki jóbarátjától.

A duó később együtt remekelt, mégpedig Nadal és Marc Lopez ellen diadalmaskodva az elődöntőben. A 16-szoros Grand Slam-bajnok két vesztes találkozó után pályafutása során először verte nagy riválisát párosban, egyben megismételheti a salakkirály 2008-as Monte Carló-i bravúrját, hiszen két trófeát nyerhet mestertornán.

A korábbi világelső egyes továbbjutásával egyébként nem akármilyen névsor állt össze az elődöntőben, hiszen az utolsó 24 Grand Slam-tornát Federer, Nadal, Del Potro vagy Djokovics nyerte, kezdődően a mallorcai 2005-ös Roland Garros-diadalával. A 2009-es US Openen is ez a kvartett került a legjobb négy közé, akkor az argentin nyerte a tornát.

A két fináléba jutásért vívott rangadó közül az Australian Open elődöntőjének és a dubaji viadal döntőjének visszavágója, a Federer-Djokovics meccsnek dupla tétje van. Ha az idén 16 mérkőzésen veretlen szerb felülmúlja riválisát, átveszi tőle a világranglista 2. helyét.

A nőknél a korábbi wimbledoni  döntős, Marion Bartoli ellenfele a világelsők csatáját megnyerő (az orosz Marija Sarapovát leiskolázó) Caroline Wozniacki lesz a 4,5 millió dollár összdíjazású verseny fináléjában.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS, 3,645 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA:
férfi egyes negyeddöntő
Federer (svájci 2.)-Wawrinka (svájci 12.) 6:3, 6:4
az elődöntő párosítása: Nadal-Del Potro, Federer-Djokovics
férfi páros, elődöntő
Federer, Wawrinka (svájciak)-Nadal, Lopez (spanyolok) 7:5, 6:3
a döntőben: Dolgopolov (ukrán), X. Malisse (belga)-Federer, Wawrinka
BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS, 4,5 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA
női egyes, elődöntő
Wozniacki (dán, 1.)-Sarapova (orosz, 16.) 6:1, 6:2
Bartoli (francia 15.)-Wickmayer (belga, 23.) 6:1, 6:3