Federer: nehézkes győzelem, de győzelem

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 14. 10:24
Roger Federer sikerrel vette az első akadályt a 3,645 millió dollár összedíjazású ATP-tornán Indian Wellsben. A második helyen kiemelt svájci a második szettben csak rövidítésben kényszerítette térdre Igor Andrejevet. Következő ellenfele Argentínából érkezik.


 

A világranglista-második bázeli korábban háromszor is nyert Indian Wellsben, ám a mostani viadal nem indult álomszerűen.

Federer már a második fordulóban, első mérkőzésén megszenvedett a győzelemért: az első játszmát csupán 7:5-tel húzta be, míg a másodikban tie break döntött a javára az orosz Igor Andrejev ellen.

A svájci elismerte a találkozó után, bizony döcögött a szekér, de nem is várt mást magától első meccsén, minthogy pusztán kiharcolja a továbbjutást.

A harmadik körben azzal a Juan Ignácio Chelával találkozik, aki három szettben búcsúztatta a német Philipp Petzschnert.

Djokovics jóval könnyedében verekedte át magát az első akadályon, mindössze négy játékot engedett át a kazah Golubjovnak.

Rafael Nadal korábban még ennél is simábban intézte el a dél-afrikai Rik de Voestet.

INDIAN WELLS-I ATP-TORNA, 2. FORDULÓ (3,645 millió dollár, kemény pálya):
Federer (svájci, 2.)–Andrejev (orosz) 7:5, 7:6
Djokovics (szerb, 3.)–Golubjov (kazah) 6:0, 6:4

 

Nagyágyúk nyögdécselése
Kim Clijsters nagy nehézségek árán, döntő játszmában győzte le az olasz Sara Erranit az Indian Wells-i WTA-torna 3. fordulójában. A harmadik kiemelt Vera Zvonarjova ennél is rosszabbul járt, alulmaradt ugyanis a szlovák Dominika Cibulkovával szemben. Szávay Ágnes és Arn Gréta már búcsúzott az egyes küzdelmeitől.
 
INDIAN WELLS-I WTA-TORNA, 3. FORDULÓ (4,5 millió dollár, kemény pálya):
Clijsters (belga, 2.)–Errani (olasz) 6:3, 2:6, 6:4
Cibulkova (szlovák, 25.)-Zvonarjova (orosz, 3.) 4:6, 7:6 (7-4), 6:4