Federer, Nadal: közelebb a Katarzishoz

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 5. 19:14
Megalkuvást nem tűrő tenisszel jutott a nyolcaddöntőbe Roger Federer és Rafael Nadal Dohában, az 1,11 millió dollár összdíjazású katari ATP-tornán kedden délután. A svájci világelső a belga Cristophe Rochus, a mallorcai fenomén az olasz Simone Bolelli kiejtésével menetelt a nyolcaddöntőbe.


Federer kilenc év után találkozott ismét Belgium második számú teniszezőjével, 2001-ben, Wimbledonban a nyitókörben búcsúztatta három felvonásban.

A svájci alamizsnát sem igen hagyott ellenfelének (47 nyerőt ütött), idei első tétmeccse bemutató jellegűre sikerült. Ötvenhat perc alatt végzett Rochusszel a világ legmagasabb pénzdíjazású 250-es versenyének első fordulójában. Az orosz Jevgenyij Jevgenyijevics Koroljov keresztezi a bázeli csillag útját a nyolcadöntőben.

Reuters
Roger Federer úgy kezdett, ahogy az a nagy könyvben meg van írva Fotó: Reuters

 

Nadal is kedden debütált az ATP Touron, s a mallorcai klasszisnak sem okozott gondot a legjobb tizenhat közé jutás, Simone Bolelli után újabb itáliai, Potito Starace vár rá a következő körben.

Érdekesség, hogy ott találjuk a mezőnyben a 2002-es bajnok marokkói Junesz el-Ajnauit, aki utoljára 2008 júniusában szerepelt ATP-tornán. A szabadkártyás afrikai már túl is jutott az amerikai Ryler Dehearton, de csoda lenne, ha megismételné több mint másfél éves bravúrját, amikor Münchenben, a BMW Openen harminchat és fél évesen jutott a négy közé (erre Jimmy Connors óta senki nem volt képes).

A top tízből további két sztár fogott teniszütőt a héten, Robin Söderling már csomagolhat is az indiai Csennajban (Robby Ginepri bánt el vele), Andy Roddick később debütál honfitársa, Carsten Ball ellen.

Az évnyitó Abu Dzabi meghívásos torna eredményeihez kattints ide!

ATP 250-TENISZTORNA, DOHA, KATAR (1,11 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
Federer (svájci, 1.)–C. Rochus (belga) 6:1, 6:2
Nadal (spanyol, 2.)–Bolelli (olasz) 6:3, 6:3