Federer elkerülte a korai égést

Létrehozva: 2013. augusztus 27. 23:55
Gond nélkül vette az első akadályt az immár világranglista-7. Roger Federer a US Open 1. fordulójában. Grega Zemlját az eső miatt hétfőről keddre halasztott mérkőzésen 6:3, 6:2, 7:5-tel búcsúztatta Flushing Meadowsban.


A svájci veterán pályafutása legnehezebb időszakát éli 2003-as berobbanása óta, és Cincinnatiben legutóbb újabb értékes pontokat bukott. Ugyan megszorongatta Rafael Nadalt a negyeddöntőben, de ez édeskevés volt az amúgy is gyenge szezonjában, így évtizedes mélységekbe süllyedt, miközben a sajtó visszavonulását is reálisnak nevezi.

Ez egyelőre csak kósza pletyka, ami biztos, hogy a US Openen pontosan úgy indított, ahogy az elmúlt évek során tette, háromszettes győzelemmel. A verseny korábbi ötszörös bajnoka 35 nyerő ütése mellé csak 16 önbihát jegyzett a 93 perces „bemelegítés” során a világranglistán 62. helyen rangsorolt szlovén ellenfelével szemben.

Az első játszmában egyetlen brék döntött, a másodikban egy korai elegendő volt a 17-szeres Grand Slam-győztesnek, mielőtt 4:2-nél egy újabbal 2-0-s vezetésre váltotta előnyét. A harmadikban 3:3-at követően született meg számára az áttörés, ám ezután rögtön, a mérkőzésen először és utoljára elbukta a sajátját. 5:5-nél viszont nem volt kegyelem, első esélyét kihasználta és a következő játékban második meccslabdáját bevágva lépett tovább.

Federer következő ellenfele az argentin Carlos Berlocq lesz. Nem hibázott a férfiaknál Tomás Berdych illetve a titkos esélyesek közül Milos Raonic, John Isner és Tommy Haas. A nőknél Babos Tímeát Roberta Vinci verte, Petra Kvitová és Caroline Wozniacki egyaránt küzdelemre kényszerült, Sara Errani viszont két 6:0-s szettel repült tovább.