Federer bosszút állhat Davigyenkón

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 7. 21:36
Létrejött az álomelődöntő a dohai kemény pályás ATP-tornán (1,024 millió dollár), a világelső Roger Federer visszavághat az orosz Nyikolaj Davigyenkónak a novemberi Mesterek Kupáján elkönyvelt váratlan vereségért. Mindketten megszenvedtek a négy közé jutásért, miközben Rafa Nadal csak harmincöt percet volt a pályán, s a szerb Viktor Troicki vár rá a folytatásban.


Először vesztett szettet az évben a világelső, aki a vártnál sokkal jobban megizzadt a feltörekvő lett Gulbis ellen. 

Az első játszmában ugyanazt a Federert láthattuk, mint Christophe Rochus és Jevgenyij Koroljov ellen (6:2), de a második felvonás elején elszórt három bréklabda elvette a svájci kedvét, Gulbis érezte, lehet keresnivalója. Négy játékban is fogadóelőnyhöz jutott a lett, s negyedszerre révbe is ért, miután a bázeli elrontott egy fonák-röptét. (4:6)

A döntő szettre is maradt izgalom bőven, pedig Federer 3:2, harminc semmire is vezetett. Gulbis visszabrékelt ugyan, de 4:4-nél összeroppant a tehetség, s a teniszkirály az újabb brék után már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Második meccslabdáját értékesítette.

Ellenfele az a Nyikolaj Davigyenko lesz, aki a novemberi Mesterek Kupáján életében először győzte le a svájcit az elődöntőben, hogy aztán a trófeát is hazavihesse.

A két meccs között Rafael Nadal esélyt sem adott a belga Steve Darcisnek, négyszer vette el adogatását az első felvonásban, a belga 1:6, 0-2-nél fel is adta a küzdelmet. Már csak a szerb Viktor Troicki állíthatja meg a döntőbe vezető úton.

ATP-TORNA, DOHA (KATAR), 1.024 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA
NEGYEDDÖNTŐ:
Federer (svájci, 1.)–Gulbis (lett) 6:2, 4:6, 6:4
Davigyenko (orosz, 3.)–Karlovic (horvát) 7:6 (7-4), 7:6 (9-7)
Nadal (spanyol, 2.)–Darcis (belga) 6:1, 2:0-nál Darcis feladta
Troicki (szerb, 5.)–Kubot (lengyel) 4:6, 6:4, 7:6 (7-1)

ELŐDÖNTŐ:
Federer–Davigyenko
Troicki–Nadal