Elmaradhatatlan balhé és McEnroe-zakó

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 9. 22:36
Hatalmas csatában, az első szett elbukását követően úgynevezett „bajnokok rövidítésében” harcolta ki a győzelmet Pat Cash John McEnroe ellen a BlackRock Tour of Champions budapesti Tennis Classics elnevezésű tornáján. Az amerikai látványos dührohamokkal igazolta hírhedt stílusát, ám az első szettben mutatott jó szervajátéka alábbhagyott és ellenfele megérdemelten győzött.


TENISZ CLASSICS, 1. NAP:
Wimbledoni bajnokok csoportja, 1. forduló:
Pat Cash (ausztrál) – John McEnroe (amerikai) 3:6, 7:6 (7-5), 10-7

 

Goran Ivanisevic ászokkal tömkelegével fűszerezett győzelmét követően pályára lépett az utolsó két legenda is, a budapesti Tennis Classics elnevezésű viadalon. A nap folyamán helyenként kőkemény ütközeteket, néha a közönséget mosolyra csaló bemutatót láthattunk.

 

Este John McEnroe és némileg Pat Cash volt a garancia, nem marad szórakozás nélkül a publikum, igaz még a legoptimistább becslések szerint is negyedház előtt ragadott ütőt a két világklasszis.

 

Ízelítőt kaphattunk, mi történik akkor, ha a bírói döntések nem az amerikainak kedveznek. A várt jókedv elmaradt, ehelyett McEnroe a fortyogó oldalát villogtatta. Az első játszmában minden terv szerint alakult a tengerentúli számára, egy brék elegendő volt a 6:3-as eredményhez, amely a szettet jelentett számára.

 

Ekkor még úgy tűnt, mindkét fél megőrzi nyugalmát, egy centikkel szélesre ütött fonákot követően viszont elszabadult a pokol. McEnroe magából kikelve esett neki a mérkőzés vezetőjének, szemére hányta a történteket és nem tágított a pálya közepéről.

 

Mivel azonban a neves wimbledoni főbíró, Andrew Jarrett éppen az ilyen alakítások hidegvérű kezeléséről híres, füle botját sem mozgatta, az amerikai hátat fordított neki és visszabandukolt az alapvonalra. Alig telt el pár perc, újabb vitás ítéletet újabb éles mondatok kísértek, mindhiába.

 

Kétségtelen, a vonalbírók nem egy vitatott döntést hoztak, egyszer Pat Cash bréklabdájánál egy tisztán a vonalon kívül pattanó labdát láttak bent.

 

Egy biztos, az ausztrál belenyugodott az esetbe. A szettelőnyben játszó McEnroe kétszer is egyenlített brékhátrányból, és kiharcolta a rövidítést, amelyet azonban egy hosszúra ütött lecsapással Cashnak ajándékozott, 7-5-ös eredménnyel.

 

Következett a „bajnokok rövidítése”, ahol tíz pontig folyó csatát végül az ausztrál klasszis nyerte. Pénteken Goran Ivanisevic ellen lép pályára, ám előtte következik a várva várt rangadó Björn Borg és John McEnroe között.