Elbukott a világelső Stuttgartban

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 17:45
Szvetlana Kuznyecova nyerte a 700 ezer dollár összdíjazású stuttgarti salakpályás tenisztornát, miután az orosz házidöntőben két játszmában legyőzte a világranglista élén két hete trónoló Dinara Szafinát.


Orosz rangadóra került sor Stuttgartban, a világelső Dinara Szafina a nála egy évvel idősebb honfitársnőjével, Szvetlana Kuznyecovával csapott össze. Korábbi kilenc találkozójukon kétszer annyi alkalommal nyert Marat Szafin húga (kilencből hatszor), ráadásul 2008-ban mind a négy összecsapásukon ő győzött.

Nyugodtan indult a mérkőzés, mert bár a harmadik játékban fogadóelőnye volt Szafinának, egészen 4:4-ig úgy tűnt, csak a tie-break dönt majd. Ám Kuznyecova 5:4-es vezetésénél a világelső elbukta adogatását, így az elődöntő után ismét szetthátrányba került.

Szafinának akkor sikerült fordítania az olasz Flavia Pennetta ellen, ám a hasonló bravúr nem jött össze a fináléban: 3:2-es vezetésénél a rutinosabb orosz ismét brékelt, ezután pedig nem volt megállás. Alig másfél óra alatt Kuznyecova megszerezte első tornagyőzelmét 2009-ben.


PORSCHE TENNIS GRAND PRIX 2009 – WTA-TORNA, STUTTGART, 700 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Kuznyecova (orosz, 5.) - Szafina (orosz, 1.) 6:4, 6:3