Egy szigetlakó verte el Federert

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 17. 09:44
Hetedszerre sikerült Markosz Bagdatisznak, ami pályafutása során még egyszer sem: legyőzte Roger Federert. A 27. helyen kiemelt ciprusi játékos három játszmában, 5:7, 7:5, 7:6-ra verte a világelsőt az Indian Wellsben zajló, 3,645 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornán. A 24 éves „szigetlakó" szimplán csak élete legnagyobb sikereként aposztrofálta győzelmét.


Nem sokáig örülhetett Victor Hanescu felett aratott diadalának Federer. Az Australian Open megnyerését követően ezen a héten visszatért svájci passzívan játszva több hibát is vétve esett ki Bagdatisszal szemben. A ciprusi érthetően boldog volt a mérkőzést követően.

„Ez volt életem legszebb győzelme. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam. Nem tudom azt mondani, hogy nem vagyok boldog. Érzelmileg nagyon megérintett ez a meccs. Nagyon sok találkozót vesztettem el topjátékosok elleni, éppen ezért óriási megkönnyebbülést érzek most. Ez egy fantasztikus pillanat a számomra, megpróbálom élvezni!" - nyilatkozta az összecsapás után Bagdatisz.

Reuters
Háromszettes vereség, nem lehet boldog a világelső Fotó: Reuters

„Tisztességes mérkőzés volt, de több hibát is vétettem a legrosszabb pillanatokban. Túl passzívan játszottam, de ezen meccs közben nem igazán lehet változtatni.  Remélem, Miamiben többet ki tudok majd hozni magamból. Addig is marad a rengeteg gyakorlás" - mondta Federer, aki korábban háromszor is nyerni tudott Indian Wellsben. A negyedik sikerre viszont még várni kell...

Bagdatisz mellett a nyolcaddöntőben folytathatja többek között Andy Roddick és Andy Murray is. Mindketten jóval alacsonyabban rangsorolt ellenfelet múltak felül két játszmában. Nem úgy Jo-Wilfried Tsonga, akit a spanyol Albert Montanés három szettre kényszerített. 

INDIAN WELLS, FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ:
Bagdatisz (ciprusi, 27.)–Federer (svájci, 1.) 5:7, 7:5, 7:6
További eredmények:
Robredo (spanyol, 18.) - Szela (izraeli) 6:3, 6:0
Söderling (svéd, 6.) - F. López (spanyol, 28.) 7:6, 6:4
Roddick (amerikai, 7.) - De Bakker (holland) 6:3, 6:4
Murray (brit, 4.) - Russell (amerikai) 6:3, 7:5
Melzer (osztrák, 22.) - Greul (német) Greul feladta a mérkőzést

Tsonga (francia, 9.) - Montanés (spanyol, 24.) 4:6, 6:3, 6:3
Almagro (spanyol) - Blake (amerikai) 6:4, 3:6, 6:3

A nyolcaddöntő párosítása:
Bagdatisz - Robredo
Melzer - Roddick
Murray - Almagro
Tsonga - Söderling
Dabul (argentin) - Djokovics (szerb, 2.)
Troicki (szerb, 29.) - Berdych (cseh, 19.)
García-López (spanyol) - Mónaco (argentin, 21.)
Isner (amerikai, 15.) - Nadal (spanyol, 3.)