Dráma: Szávay feladta Kuznyecova ellen!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 27. 14:13
Szávay Ágnes 4:3-as vezetésnél feladta az orosz Szvetlana Kuznyecova elleni mérkőzését a 2 millió dollár összdíjazású tokiói női tenisztorna első fordulójának hétfői játéknapján, amely a 32 közé kerülésért folyt.


TOKIÓ, 1. forduló:
Kuznyecova (orosz, 10.)-Szávay 3:4-nél Szávay feladta

A magyar lány sorozatban kilencedik alkalommal maradt alul orosz riválissal szemben, ám ezúttal nem azért, mert az ellenfél, nevezetesen a tornán tizedikként kiemelt Kuznyecova jobb lett volna nála.

A problémát sajnos egy combizomhúzódás okozta, ezért vezetése ellenére a ranglistán 36. Szávaynak le kellett kéredzkednie a pályáról.

Nem először okozta sérülés Szávay vesztét a szentpétervári születésű sztár ellen: 2007-ben, New Havenben, élete második WTA-torna döntőjében hátbántalmak miatt adta fel a találkozót.

Így már csak Arn Gréta van versenyben a magyarok közül, aki egy brit után a viadal első kiemeltje, világranglista-második dán Wozniackival meccsel a második körben.

Érdekesség, hogy alaposan felértékelődött Szávay múlt heti, Date Krumm elleni sikere, amelyet a szöuli WTA-torna negyeddöntőjében ért el. A rutinos japán ugyanis a közönség bíztatását is kihasználva gondoskodott róla, hogy már az első fordulóban búcsúzzon az egykori világelső Sarapova. Az orosz szépség sorsára jutott honfitársa, az a Klejbanova is, aki nem talált legyőzőre Szöulban.