Dopping miatt eltiltva Melbourne-től

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 17. 11:21
Filippo Volandri három. hónapig nem indulhat egyetlen versenyen sem, ugyanis pozitív lett a doppingtesztje, így nem indulhat a január 19-én kezdődő Australian Openen sem. Nicolas Kiefer bokasérülés miatt hagyja ki 2009 első Grand Slam-tornáját.



A Nemzetközi Tenisz Szövetség honlapján az olvasható, hogy Filippo Volandri tesztje pozitív lett, hiszen a megengedettnél több salbutamolt tartalmazott a szervezete 2008 március 13-án, az Indaian Wellsben megrendezésre került férfi tenisztornán.

 

A huszonhét éves, jelenleg a világranglista 109. helyén álló olasz versenyző azzal védekezik, hogy a asztmájára használt inhaláló okozta azt, hogy az előbb említett szerből több volt a szervezetében.

 

Ezt az érvelést az ITF el is fogadta, azonban mivel ez a szer nem engedélyezett, így ennek ellenére a szövetség három hónapra eltiltotta őt.

 

Nicolas Kiefer sem vehet részt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, hiszen a német versenyzőnek az elmúlt héten kiment a bokája a Dominik Hrbaty ellen Hopman Kupa-mérkőzésen. A tniszező sérülése azóta se jött rendbe.