Djokovics ötödször vagy Murray először?

Szerző: SHLétrehozva: 2015. január 30. 16:55
A világelső Novak Djokovics ötszettes csatában legyőzte a címvédő Stan Wawrinkát, ezzel bejutott a férfi egyes döntőjébe a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A pénteki, 3 és fél órás mérkőzés egészen az utolsó, egyoldalú játszmáig kiegyenlített küzdelmet hozott, Wawrinka kétszer is egyenlíteni tudott, az utolsó felvonásban azonban már csak szenvedett.


Amennyiben a 2011-es és 2013-as fináléhoz hasonlóan vasárnap legyőzi Murrayt, Djokovics a modern éra első férfi játékosa lesz, aki ötször diadalmaskodik a Melbourne Parkban. Mindazonáltal a skót is tudja, hogyan kell felülmúlni Nolét, hiszen eddigi két Grand Slam-trófeáját éppen ellene hódította el (2012-es US Open, 2013-as Wimbledon).

“Nüanszok döntenek, csak néhány ponton múlik a győztes kiléte egy ilyen fontos meccsen, ahol a Grand Slam-döntőbe jutás a tét. Talán nem a legjobb formámat mutattam, de büszke vagyok arra, ahogy végig tudtam küzdeni a mérkőzést" - nyilatkozta a Wawrinka elleni csata után Djoko, aki 15-tel kevesebb nyerő ütést produkált a svájcinál, viszont sokkal kevesebbszer rontott.

Djokovics és Murray eddig 23-szor találkozott egymással, különpárharcukban 15-8-ra a szerb vezet.

Djokovics AO-döntőben (meccs/trófea): 4/4. Murray AO-döntőben: 3/0.

férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Wawrinka (svájci, 4.) 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0

DJOKOVICS-WAWRINKA, VIDEÓ:


Djokovic vs Wawrinka / Highlights Semi-Final... by channelsport

Címkék: Novak Djokovics