Djokót a válla és egy skót állította meg

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 21. 20:21
Az idén másodszor kemény pályán először kapott ki a világranglista-vezető Novak Djokovics. A cincinnati ATP 1000-es férfi tenisz Grand Prix döntőjében a skót Andy Murray 6:4, 3:0-ra vezetett, amikor a szerb vállsérülés miatt feladta a kilátástalan küzdelmet. A brit 2008 után másodszor maradt veretlen ezen a versenyen, és győzelmével a nyolc nap múlva kezdődő US Open egyik legnagyobb esélyesévé lépett elő.


A 2011-ben keméyn pályán még veretlen Novak Djokovics azért sem mehetett biztosra a cincinnati döntőben barátja, Andy Murray ellen, mert kettejük legutóbbi meccsén májusban, Rómában a skót nagyon közel állt ahhoz, hogy legyőzze a szerbet.

Ráadásul Murray kemény pályán sokkal veszélyesebb, mint salakon és a szerbről tudni lehetett, hogy vállsérüléssel bajlódik. 

A mérkőzés ennek megfelelően indult, Murraynek nem kellett sokat tennie azért, hogy brékkel kezdjen, de a rengeteget hibázó Djokovics 3:3-nál mégis utolérte. A folytatásban szenzációs labdamenetekkel szórakoztatták  publikumot, a szerb rendkívül visszafogottan adogatott - legalább 30 km/órával a szokásos átlaga alatt szervált -, és csak a szíve tartotta a pályán.

Az első szett elvesztése után ápolni kellett, de folytatta a játékot, igaz, gyorsan 0:3 lett két brékkel és ekkor már Novak Djokovics sem látta értelmét a szélmalomharcnak. Alig egy perccel a találkozó váratlan vége után leszakadt az ég Cincinnatiban és elmosta az ünnepélyes eredményhirdetést. 

A belgrádi világelsőnek ez lett volna az idei hatodik ATP 1000-es diadala, és pályafutása hetedik különböző Masters-serlege. Egyelőre azonban az újabb rekorddöntés elmaradt, az igazi kérdés viszont az, hogy az augusztus 29-én kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságig rendbejön-e Djokó válla. 

WESTERN & SOUTHERN OPEN, CINCINNATI
ATP WORLD TOUR 1000, 2 592 000 DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA
Murray (brit, 4.)-Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 3:0-nál Djokovics feladta