Djoko és Serena rendíthetetlenül menetel

Szerző: SHLétrehozva: 2014. január 17. 16:50
Huszonhét meccsesre hízlalta győzelmi sorozatát és versenyben maradt egymás után harmadik címvédésért Novak Djokovics az Australian Open pénteki játéknapján. Három szettben ejtette ki az üzbég Gyenyisz Isztomint a szerb világklasszis (6:3, 6:3, 7:5), és az olasz Fabio Fogninivel találkozik a nyolcaddöntőben. Serenát a 40 fokos kánikula sem zavarta meg a korai programban rendezett mérkőzésén.


Djokovics több mint elégedetten várhatja a folytatást, hiszen játszmát sem veszített eddig, és legfőbb riválisai közül Nadal, Murray és Federer sem az ő ágán vitézkedik.

A szerb - aki csak másodszorra tudta kiszerválni a meccset - arra hajt, hőgy ő legyen az első játékos az Open érában, aki sorozatban négy Australian Openen nem talál legyőzőre.

Az ötszörös bajnok Serena Williams sem csak ellenfelekkel küzd, hanem a rekordokkal is. A pénteki játéknapon 61-edszer nyert Grand Slam-tornán, megdöntve ezzel Margaret Court csúcsát, nem mellesleg 69-edszer lépett pályára a főtáblán, utolérve ezzel az ebben a rangsorban élen álló Lindsay Davenportot. Daniela Hantuchová csak asszisztálni tudott mindehhez (3:6, 3:6)

A nyár óta 100 százalékos mérleggel rendelkező amerikai ellenfele az a szerb Ana Ivanovics lesz a legjobb 16 között, aki a 2011-es győztes Samantha Stosurt késztette vereségre három szettben.

A nap két kisebb meglepetése, hogy a férfiaknál Richard Gasquet és Jerzy Janowicz is elköszönt a kiemeltek közül, előbbinek Tommy Robredo, utóbbinak Florian Mayer jelentette a végzetét (négy, illetve három játszmában.).