Czink mindössze két játékot bukott

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 29. 20:52
Némi, de igazán kellemes meglepetést hozott a 175 ezer dollár összdíjazású kanadai tenisztorna második fordulója, lévén Czink Melinda könnyedén, mindössze két játékot veszítve múlta felül Julie Dittyt. A magyar játékos a következő körben az első helyen kiemelt Nagyja Petrovával vagy Varvara Lepchenkóval találkozik.


Czink Melinda jelenleg a 114. helyen áll a világranglistán, míg Ditty a 107. Vagyis elvileg az amerikai teniszező volt picivel az esélyesebb, de szerencsére mindez egy pillanatig sem látszott.

 

A balkezes magyar játékos esélyt sem adott ellenfelének, mindezt hűen tükrözi a végeredmény. Czink Melinda újabb szép eredménnyel lepte meg önmagát és szurkolóit, lévén az előző körben 6:2, 5:7, 6:3-ra győzött a kilencedik helyen kiemelt Sabine Lisicki ellen.

 

Czink Melinda utoljára tavaly Bangalore-ban volt negyeddöntős WTA-tornán, előtte nyolc alkalommal sikerült a bravúr. Három évvel ezelőtt finalista volt Canberrában, míg 2006-ban elődöntős volt Bangalore-ban.

 

Quebecben nagy bravúrra lenne szükség az újabb győzelemhez, feltéve, ha Petrova felülmúlja Lepchenkót. Erre azért jó esély kínálkozik, lévén az amerikai teniszező mindössze 146. helyen áll a világranglistán.

 

QUEBEC (175 EZER DOLLÁR), NYOLCADDÖNTŐ:
Czink Melinda-Ditty (amerikai) 6:1, 6:1