Czink Melinda egy mérkőzésre a döntőtől

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 30. 17:46
2006 februárja után újra WTA-torna elődöntőjében láthatjuk Czink Melindát. A világranglista 69. helyezettje Marokkóban, Fezben jutott a négy közé, miután két szettben nyert a cseh Lucie Hradecka ellen a 220 ezer dollár összdíjazású salakviadalon. A folytatásban spanyol ellenfél vár hazánk lányára: a tavalyi döntős, első kiemelt Anabel Medina Garrigues.


Czink Melinda élete harmadik WTA-torna elődöntőjét játszhatja Marokkóban. A magyar kiválóság az idén a legjobb százba belépő 23 éves Lucie Hradeckát győzte le a negyeddöntőben két szettben, 6:4, 6:2-re.

Mindkét teniszezőnő önbizalommal telve készülhetett a találkozóra, hiszen Czink a feltörekvő, orosz Anasztaszija Szergejevna Pavljucsenkovát, Hradecka az izraeli Sahar Peert búcsúztatta az előző körben.

Csak a meccs elején volt méltó ellenfél a prágai hölgy, egy remek brék és a szettsiker után már lényegében csak a magyarról szólt az összecsapás.

Másodszor találkoztak, tavaly Prágában jobban meggyűlt a baja a cseh lánnyal, egy szoros döntő szettben kényszerítette térdre.

Czink 2005-ben Canberrában és 2006-ban Bangalore-ban elődöntőzhetett korábban, az ausztrál versenyen egészen a fináléig menetelt, ahol egy bizonyos Ana Ivanovics verte meg a selejtezőből indulva.

2001-ben Gubacsi Zsófia megnyerte az akkor még Casablancában rendezett GP-t, az olasz Maria Elena Camerint szomorítva.