Csillaghullás: a világelső is kiszállt!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 27. 16:15
Idén, Párizsban sem nyerheti meg első Grand Slam-tornáját a dán Caroline Wozniacki, miután csúnyán elbántak vele a Roland Garros harmadik fordulójában. A 28. kiemelt Daniela Hantuchova 1 óra, 13 perc alatt, 6:3 6:1-gyel búcsúztatta a WTA-világranglista éllovasát, és készülhet az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen. A tavalyi döntős Sam Stosur is kikapott a játéknapon, az előző két GS-torna győztese, Kim Clijsters csütörtökön fejezte be a versenyt. Vajon ki lesz a következő áldozat?


Korábban hat szettből hatot megnyert Wozniacki a 28 éves, 28. kiemelt, angyalarcú szlovák ellen, de ezúttal fáradtan mozgott, túl passzív volt, és röpke félóra alatt el is veszítette az első szettet.

1:6, 0:4-nél (a dán szempontjából), alig hitt a szemének a közönség, s bár a végére egy kicsit leeresztett a poprádi lány, így sem okozott problémát számára, hogy lezárja a meccset.

Hantuchová pályafutása során negyedszer jutott nyolcaddöntőbe a francia fővárosban, ennél messzebbre azonban még egyszer sem vezetett az útja.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS, PÁRIZS
GRAND SLAM-TORNA, SALAK, 16 807 400 EURÓ
Női egyes, 3. forduló
Hantuchová (szlovák, 28.)-Wozniacki (dán, 1.) 6:1, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer egészben lenyelte riválisát
VIDEÓ! Erődemonstrációt tartott Roger Federer a Roland Garros harmadik fordulójában, a szerb Janko Tipszarevics elleni pénteki mérkőzésen. Kevesebb, mint másfél alatt kivégezte ellenfelét, az utolsó játszma csak 19 percig...
Tovább a teljes cikkhez »