Bryan-napot tartottak New Yorkban

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 21:29
Bob és Mike Bryan nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi páros döntőjét Flushing Meadowsban, miután 7:6 (7-5), 7:6 (12-10)-re verte a Lukas Dlouhy, Leander Paes duót. A második kiemelt amerikaiak hatodik Grand Slam-győzelmüket ünnepelhették, a US Openen második alkalommal végeztek az élen.


 

US OPEN, FÉRFI PÁROS, DÖNTŐ
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 2.)-Dlouhy (cseh, 7.), Paes (7.) 7:6 (7-5), 7:6 (12-10)

 

Bob és Mike Bryan 2005-ben már besöpörte a hazai rendezésű Grand Slamen a győzelmet, és ezúttal sem várt rájuk könnyű csata a hetedik helyen kiemelt Lukas Dlouhy, Leander Paes duó ellen.

Az első szettben nem is kellett csalatkoznunk, és miután 6:6-ig fej-fej mellett haladtak, következhetett a tie break. A két Bryan ekkor már nem hibázott, és 7-5-re behúzta a rövidítést.

A második és egyben utolsó felvonás, ha lehet, még kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, és csak hatvanöt percnyi játék után tettek pontot a felek a játszma végére. A rövidítés döntött ezúttal is az amerikai és a cseh, indiai páros között, ismételten előző javára, amely már hatodik Grand Slam-sikerét ünnepelhette, sokéves együttműködésük megkoronázásaként.

A mérkőzés után ennek megfelelően nehezen fogyott ki a jelzőkből Bob Bryan: „El sem tudom mondani, mit jelent a győzelem, amelyet ráadásul hazai közönség előtt értünk el. Imádunk New Yorkban pályára lépni, és örülünk neki, hogy ismét eredményes játékkal ajándékoztuk meg a teniszszerető amerikai közönséget.”

A Bryan-testvérek kiváló szereplésüknek köszönhetően feltornászták magukat a világranglista első helyére, a Daniel Nestor, Nenad Zimonjics duót taszították le a trónról.