Bravó, Ági! Szávay Prágában is győzött!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 18. 16:33
Szávay Ágnes 1 óra 49 perc alatt, három játszmában legyőzte a cseh Barbora Zahlavova-Strycovát, ezzel Budapest után Prágát is meghódította. Amikor az ellenfél beleütötte a hálóba az utolsó labdát, a tornán hetedikként rangsorolt magyar teniszezőnő összerogyott és elkezdett zokogni. Mert sírni csak a győzteseknek szabad! Bravó, Ági!


 

Egy héten belül második tornagyőzelmét aratta Szávay Ágnes. Az elmúlt időszakban hullámvölgybe került magyar lány láthatóan újjászületett, rátalált régi önmagára és a vasárnapi fináléban is mesterien teniszezett.

Jól helyezett labdái, erős fonákjai ellen nem tudott mit tenni a nyolcadik helyen kiemelt hazai üdvöske, aki számtalanszor próbálkozott rövidítésekkel. A legtöbb bejött, de ezek szerencsére nem zavarták meg Szávayt.

A meccs egyébként kiválóan kezdődött a számára, hiszen mindjárt brékelt, majd 3:2-nél még egyszer, hogy aztán már ne is hibázzon többet. Harminchét perc elég volt ahhoz, hogy 6:2-vel forduljanak a következő szettre a játékosok.

Elhitte Ági, hogy megvan a meccs, de sajnos túl korán tette mindezt. Strycová felpörgött és lesöpörte a riválist. A női lélek titka, hogy pillanatok alatt mekkorát tud változni egy meccs összképe.

A fordulatos találkozón jöhetett a mindent eldöntő játszma: Ági akkor tudott újítani, amikor már veszve látszott a fejsze nyele. Gyorsan lebrékelték, de visszajött és meg sem állt 6:2-ig. Ez volt a leghosszabb szett a maga 42 percével.

A győzelem pillanatában előbb a salakra, majd a székébe rogyott Szávay és keserves zokogásba kezdett. Az elmúlt időszak összes feszültsége kiszakadt belőle. A díjátadásnál a szervezők külön kiemelték küzdenitudását és gratuláltak neki a sorozatban megnyert második viadalához.

17 órától a román Niculescuval az oldalán párosban is döntőzik Ági, az ellenfél a Bacsinszky-Garbin kettős lesz.

 

PRÁGA, NŐI EGYES, DÖNTŐ (220 ezer dollár összdíjazás), salak:
Szávay (magyar, 7.)-Zahlavova-Strycová (cseh, 8.) 6:2, 1:6, 6:2
Páratlan sorozat, ötödik tornagyőzelem
Szávay Ági pályafutása ötödik WTA-győzelmét aratta vasárnap délután egyesben. 2007-ben Palermóban és Pekingben, 2009 és 2010-ben pedig Budapesten robbantott. Most Prága is felkerült a dicsőséglistára. Összességében hetedik WTA-döntőben vett részt, New Havenben és Párizsban nem sikerült nyernie. A világranglistán ezzel a sikerrel nagyjából a 35. helyre jöhet előre, ehhez hasonló sorozata még nem volt, 10 meccset nyert zsinórban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szávay Ágnes megvédte budapesti címét!
A címvédő Szávay Ágnes győzelmével zárult a 220 ezer dolláros budapesti GDF Suez Grand Prix, miután az első számú magyar teniszező a tavalyi döntő visszavágóján 1 óra 25 perc alatt ismét legyőzte a szebb napokat látott svájci...
Tovább a teljes cikkhez »