Borzasztó bejelentés a születésnapon

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 15. 21:12
Alisza Klejbanova 22. születésnapján bejelentette: rák támadta meg a szervezetét, és a kezelések miatt nem versenyzik hónapok óta. A világranglista-28. moszkvai lány elmondta, ha minden jól alakul, néhány hónap múlva visszatér a teniszpályára, de rengeteg türelemre és hitre lesz szüksége a felépüléshez.


Klejbanovának a nyirokrendszerét támadta meg a kór, és bár orvosai hónapokkal ezelőtt felfedezték a betegséget, rajongóinak és a sajtónak csak most számolt be róla – egy olyan napon, amely nem szabadna, hogy a szomorkodásról szóljon.

„Ma ünneplem a születésnapomat, és meg szeretném köszönni a fantasztikus üzeneteket” – olvasható a WTA honlapján megjelent közleményében.

„Hosszú ideig nem írtam semmit arról, miért nem játszom a Touron, ezért írok most. Nem könnyű az az időszak, amin keresztülmegyek. Nincs túlzott szerencsém az egészségemmel. Hodgkin-limfómám van, amely a rák egy fajtája” – osztotta meg a lesújtó hírt Klejbanova.

„Olaszországban vagyok kezelésen, és minden jól megy, de rendkívül türelmesnek és erősnek kell lennem.”

Reuters
Klejbanova mélyen van, de fel akar állni Fotó: Reuters

Az orosz, karrierje során először, az első húszba tudott kerülni a világranglistán betegsége előtt, és nem mondott le arról, hogy ismét ütőt ragadjon.

„A jó hír az, hogy ha néhány hónap után jobban érzem magam a kezelésektől, van rá esély, hogy újra teniszezzem. Nagyon hiányzik a játék. Nagyon hiányzik a rengeteg szurkoló a világ minden tájáról, hiányzik az, hogy megüssem a labdát, minden hiányzik. A tenisz volt az életem az elmúlt tizenöt évben.”

„Ez életem legnehezebb időszaka, és remélem, ennél sohasem lesz keményebb. Biztos vagyok benne, hogy legyőzöm a kórt, csak türelem és idő kérdése” – ütött meg bizakodó hangot Klejbanova.

A moszkvai lány legjobb eredményét 2008-ban Wimbledonban, illetve 2009-ben az Australian Openen érte el, mindkétszer a negyedik forduló jelentette a végállomást.