Ázsiai bajnok Melbourne-ben - először

Szerző: SHLétrehozva: 2014. január 25. 14:42
Közel másfél milliárd ember legnagyobb örömére 2011 után ismét kínai Grand Slam bajnokot avattak, Li Na ugyanis Roland Garros-címe mellé az Australian Open trófeáját is begyújtötte szombaton. Először nyert ázsiai egyesben, Melbourne-ben. A szlovák Dominika Cibulkova csak az első szettben volt méltó partner: 7:6 (7-3), 6:0.


A győzelem történelminek számít, hiszen először avattak ázsiai bajnokot Melbourne-ben, azon a seregszemlén, amely a hivatalos megnevezés szerint nem csak a Csendes-óceáni térségnek, hanem Ázsiának is a Grand Slam-bajnoksága.

A szlovák lány 6:1, 6-2-vel intézte el az ötödik kiemelt Agnieszka Radwanskát az előző körben, vagyis nem akárhogy melegített a fináléra, ezzel együtt sem ő számított a mérkőzés esélyesének.

Cibulková - a GS legalacsonyabb indulója - rögtön el is veszítette szerváját, de ez nem szegte a kedvét, energikus játéka egyre inkább érvényesült. A tizedik játékban a szettben maradásért kellett adogatnia a kínainak, miközben riválisa két pontra volt a szett behúzásától, de egy ásszal kimentette magát Li.

Egy brékváltás után a tie breakben, hamar elhúzott a 31 éves ázsiai, ezzek meg is törte ellenfelét, aki nem tudott több gémet megnyerni a mérkőzésen.

Cibulkova ötödjére mérkőzött Livel, és ötödjére sem sikerült szettet nyernie ellene.

Ha a statisztikát vesszük alapul, akkor Stanislas Wawrinka sem lehet bizakodó a Rafa Nadal elleni döntős párbaj előtt, mérlege 0-12 a mallorcaival szemben...

Címkék: li_na