ATP-elődöntőben szurkolhatunk magyarnak!

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 27. 20:18
Egymás után a negyedik top 100-as játékost búcsúztatta Balázs Attila a bukaresti, 400 ezer dollár összdíjazású salaktornán, pénteken: ezzel elődöntős! A 24 éves magyar az egykori top 20-as játékos, belga Xavier Malisse-t verte szetthátrányból. Akár 200 helyet is előreléphet a ranglistán. Hasonlóra tíz éve volt példa a magyar tenisz történetében: akkor Sávolt Attila produkált ehhez fogható menetelést a lengyelországi Sopotban, szintén salakon. Balázs az olasz Fabio Fogninivel játszik a döntőbe jutásért.


 

A szoros meccs csak a harmadik szett elején látszott eldőlni, amikor 1:1 után elvette a belga adogatását Balázs Attila. Malisse ideges volt, 4:6, 6:3, 3:2-nél, a magyar játékos adogatásánál földhöz is vágta az ütőjét, amikor brékről jött vissza Balázs, aki végül magabiztosan hozta utolsó adogatását, és továbbjutott.

Egyre kedvesebb város lesz Bukarest a magyar teniszbarátok számára, 1995-ben Noszály Sándor Albert Costa és Sergi Bruguera testén keresztül kvalifikálta az elődöntőbe, ahol aztán egy bizonyos Tomas Muster állította meg.

Eközben Fezben Babos Tímea párosban is búcsúra kényszerült a luxemburgi Minellával az oldalán, miután a szuperrövidítésben 10-6-ra alulmaradt a cseh, orosz Cetkovská, Panova duóval szemben. (7:6, 2:6, 6-10).

ATP BUKAREST, 400 EZER DOLLÁR, SALAK
Férfi egyes, negyeddöntő
Balázs A.-Malisse 4:6, 6:3, 6:4
Címkék: balazs_attila