Akiktől mindenki félhet Wimbledonban

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 18. 18:32
Négy győztest hirdettek a hétfőn rajtoló wimbledoni Grand Slam-tenisztorna előtti felkészülési versenyeken: Andreas Seppi és Marion Bartoli Angliában, Dmitrij Turszunov, illetve Roberta Vinci Hollandiában örülhetett.


 

Turszunovnak gyors londoni búcsúja után nem volt ellenfele ‘s-Hertogenbosch-ban a férfiaknál. Menetelése során legyőzte Queen's friss bajnokát, Joe-Wilfried Tsongát, a fináléban pedig a világranglistán rohamosan felfelé lépkedő Ivan Dodigot verte két szettben.

Az orosz teniszező ezzel úgy tűnik, végleg túl van két éve húzódó, három műtéttel járó krónikus bokaproblémáin, 2009 júniusa óta első tornáját nyerte, és igazolta, nem véletlenül rangsorolták egykor a világ 20 legjobbja között.

A nőknél Roberta Vinci idei második WTA-viadalát nyerte meg, mégpedig a szebb napokat látott, korábbi világranglista 4. Jelena Dokicot győzte le nagy csatában.

Eastbourne-ben az egyaránt pályafutása első ATP-győzelmére hajtó Seppi-Tipszarevics duóból előbbi örülhetett, miután a szerb Davis-kupa hős a harmadik szettben 5-3 után csípőfájdalmai miatt feladta az össecsapást.

Első füves versenyét nyerte ugyanitt a nőknél Marion Bartoli, Wimbledon 2007-es döntőse az All England Clubban tavaly négy közé került Petra Kvitovát állította meg. Ez a héten Agnieszka Radwanskának és Daniela Hantuchovának sem sikerült.

AEGON INTERNATIONAL, EASTBOURNE, FŰ, DÖNTŐK
férfiak, 411 ezer euró összdíjazás
Seppi (olasz)-Tipszarevics (szerb, 3.) 7:6(7-5), 3:6, 5:3-nál Tipszarevics feladta.
nők, 618 ezer dollár összdíjazás
Bartoli (francia, 6.)-Kvitová (cseh, 5.) 6:1, 4:6, 7:5
UNICEF OPEN, S-HERTOGENBOSCH, FŰ, DÖNTŐK
férfiak, 398 ezer euró összdíjazás
Turszunov (orosz)-Dodig (horvát, 4.) 6:3, 6:2
nők, 220 ezer dollár összdíjazás
Vinci (olasz, 7.)-Dokic (ausztrál) 6:7(7-9), 6:3, 7:5