Akár a mamája is lehetne az ellenfele

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 7. 09:19
Folytatta pazar produkcióját Babos Tímea az 50+H-s ITF-versenyen a kínai Kvancsuban: a hatodik kiemelt fiatal magyar az elődöntőt is sikerrel vette, újra hazai teniszezőt vert (Yi-Miao Csou ellen 6:4, 6:2-re győzött). Babos a döntőben a 41 éves Kimiko Date Krummal találkozik, aki 16 évvel ezelőtt negyedik volt a világranglistán (jelenleg 87.).


 

A magyar tehetség eddigi négy győzelmével már 64 világranglistapontot gyűjtött, de ha sikerülne nyernie Kvancsuban, azzal pályafutása legnagyobb sikerét elérve kilencven ponthoz jutna.

Jól halad Czink Meinda Sydneyben: a 637000 dollár összdíjazású WTA Grand Prix selejtezőjében már csak egy győzelemre van a főtáblától. A második fordulóban a cseh Zahlavova Strycova ellen nyert maratoni meccsen, 7:6(3), 5:7, 6:4-re, és a feljutásért a rutinos, görög Eleni Daniilidou vár rá.

Arn Gréta Tasmániában folytatja a felkészülést az Australian Openre. A hobarti WTA állomáson a szabadkártyás, ausztrál Anasztázia Rogyionova ellen lép pályára a 16 közé kerülésért. Siker esetén a szintén honosított ausztrál, Gajdosova jöhet.