A világranglista 100. ütötte ki Nadalt

Létrehozva: 2012. június 28. 23:04
Szenzációt hozott a wimbledoni tenisztorna 2. fordulója! A világranglista 100. Lukas Rosol pályafutása második mérkőzésén az All England Clubban legyőzte a 2008-as, 2010-es bajnok, 2011-es döntős Rafael Nadalt.


A hallei negyeddöntős búcsú után itt az újabb, annál sokkal nagyobb pofon: Rafael Nadal már a második fordulóban búcsúzott Wimbledonban!

Pedig, aki nem hallott Lukas Rosolról, nem tájékozatlanságát kell hogy okolja, 2012-ben negatív mérleggel áll (11-13), Challenger-tornákon szerepel, egy héttel ezelőtt az eastbourne-i füves viadal a selejtezőt sem élte túl, Grand Slam-tornán a 2. körön túl csak egyszer járt, Wimbledonban pedig soha főtáblára nem jutott.

Ehhez képest az első szettben egyenrangú partnere volt a Roland Garros bajnokának, aki magához képest kicsit szürkén teniszezett, de a rövidítésben a cseh ki nem kényszerített hibájával azért csak előnybe került. Ám ami innentől történt, az volt az igazi szenzáció: Rosol ugyanis ellenállhatatlanul szervált, érinthetetlen volt, miközben a következő két játszma elején egyaránt brékelni tudott, és kisvártatva hátrányból már előnybe került.

Úgy tűnt, a csoda 3:2-ig tart a negyedikben, itt a mallorcai végre megtörte ellenfele sorozatát, elvette adogatását a hatodik gémben és döntő felvonásra mentette a találkozót, amelyet a tető behúzását és világítás üzembe helyezését követően egy óra csúszással folytattak. Ám ahelyett, hogy Nadal befejezte volna, ezt Rosol tette meg!

Rögtön az újrakezdésnél megismételte azt, amit a második és harmadik szettben: korai brék után nem nézett vissza, és ahhoz képest, hogy valószínűleg soha nem teniszezett ilyen óriási tömeg, 15 ezer ember előtt, szemrebbenés nélkül, két ászt ütve utolsó szervajátékában hajtotta végre élete legnagyobb győzelmét az ünneplő tömeg előtt.

Nadal akár világelső is lehetett volna jövő vasárnapra, így azonban egy jó darabig várnia kell. És füves pályás gyengélkedését elnézve a július végi olimpiára sem jók a kilátásai, hiszen arra ugyanitt, Wimbledonban kerül sor!

WIMBLEDON, FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ:
Rosol (cseh)-Nadal (spanyol, 2.) 6:7 (3-7), 6:4, 6:4, 2:6, 6:4