A US Open-győztes nyerte a teniszkrimit

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 24. 17:52
Folytatódott a vasárnap elkezdett "folyamat" a londoni Mesterek Kupája A csoportjában, vagyis a US Open-győztes Juan Martin Del Potro 2-1-re múlta felül Fernando Verdascót a hagyományos évzáró egyéni tenisztorna második körében. Így a nyitó napon Andy Murray-től vereséget szenvedő argentin sztár még bejuthat a legjobb négy közé, az első fordulóban Roger Federertől kikapó spanyol játékos azonban már semmiképpen sem kerülhet az elődöntőbe.


 

MESTEREK KUPÁJA, LONDON (3,35 millió euró összdíjazás, kemény pálya)
A CSOPORT, 2. FORDULÓ:
Del Potro (argentin)–Verdasco (spanyol) 6:4, 3:6, 7:6 (7-1)

 

A két klasszis már hónapok óta a közvetlen élvonalhoz tartozik, mégis először találkozott ilyen színvonalú tornán. Igaz, a nemzetközi szövetség (ITF) honlapja azért jegyez egy 2006-os csatát, de akkor Del Potro és Verdasco „csak” challenger-versenyen csapott össze, a dél-amerikai 6:7, 6.2, 7:6-ra nyert.

Az élet úgy hozta, hogy a londoni O2 Arénában is rövidítés határozta meg a győztest, de az addig vezető út azért jelentősen eltért. Az angol fővárosban az esélyesebbnek tartott Del Potro kezdett jobban, sebészi pontosságú ütésekkel ragadta magához a kezdeményezést és 6:4-gyel került lépéselőnybe. Ellenfele azonban nem adta fel, egyre jobban játszott az alapvonalról. Verdasco csúcsformában teniszezett, ezzel harcolta ki a döntő szettet.

A harmadik felvonás aztán minden addiginál nagyobb küzdelmet hozott, záporoztak a nyerő ütések. Del Potro és Verdasco is az alapvonaljátékot részesítette előnyben, de a hajrára egyértelműen az argentin került fölénybe. A tie-breakben ugyanis csökkent Verdasco ellenállása, mindössze egy labdamenetet húzott be. Talán elfogyott az ereje, lévén 2:5-ről harcolta meccslabdákat hárítva a rövidítést...