A második körben búcsúzott Jankovics!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 16. 16:56
Az elmúlt hetekben verhetetlennek tűnt Jelena Jankovics. Bő egy játszmáig úgy tűnt, ez csütörtökön sem változik. Talán már saját maga is elhitte, hogy ez a meccs már megvan. A szépséges olasz Flavia Pennetta azonban nem így gondolta. A szerb egy kicsit kiengedett, az olasz pedig könyörtelenül kihasználta ezt.


 

Pedig Jankovicsnak illett volna komolyan vennie Pennettát. A zürichi 600 ezer dollár összdíjazású WTA torna első fordulójában ugyanis valósággal átgázolt Nagyja Petrován (6:1 6:1). Látható volt, hogy kirobbanó formában van az olasz.

 

Pennetta végig magas színvonalon adogatott, első szerváiból 71%-ban nyerte a pontot. Eközben Jankovics önmagához képest gyengén adogatott. Hét kettőshibája a koncentráció hiányával magyarázható. Hét bréklabdájából is csak hármat értékesített.

 

A világelső adogatásai pedig nem voltak elég élesek. Első szervái rendszerint pontatlanok voltak, míg a második adogatásokat már könnyedén kontrázta meg Pennetta.

 

A döntő játszma már egyértelműen az olasz fölényét hozta, Jankovicsnak komoly gondot okoztak az erős elütések. A végére láthatóan elfáradó szerbnek már nem maradt ereje fordítani.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szerb már a múlt heti moszkvai tornán is apróbb sérülésekkel küszködött. Ezúttal sem volt teljesen egészséges. Ráadásul a szeptember eleji US Open óta minden héten játszott az aktuális tornán – általában döntőt.

 

 

ZÜRICH, MÁSODIK FORDULÓ:
Flavia Pennetta – Jelena Jankovics: 5:7 6:3 6:3