A csehek bevették Moszkvát!

Létrehozva: 2011. november 6. 18:14
A csehek nyerték a Fed-kupa-döntőt Moszkvában, miután 3-2-re legyőzték a házigazda oroszokat, ezzel hatodik elsőségüket szerezték a női Davis-kupának nevezett sorozatban. A mindent eldöntő találkozón Lucie Hradecká, Kveta Peschke tandem két szettben, 6:4, 6:2-re verte a Marija Kirilenko, Jelena Vesznyina duót - de a finálé cseh hősnője Petra Kvitová volt.



FED-KUPA, DÖNTŐ
Oroszország-Csehország 2-3

Kirilenko, Jelena Vesznyina–Lucie Hradecká, Kveta Peschke 4:6, 2:6

Kirilenko–Safárová 6:2, 6:4

Kuznyecova–Kvitová 6:4, 2:6, 3:6

szombat
Kuznyecova–Safárová 6:2, 6:3

Kirilenko–Kvitová 2:6, 2:6

Bár a mindent eldöntő páros meccsen csak szurkolt, egyértelműen az idei wimbledoni bajnok, WTA-világbajnok Petra Kvitová volt a csehek hősnője, hiszen mind a két egyesét megnyerte a moszkvai döntőben, szombaton Marija Kirilenkót, vasárnap pedig a kétszeres Grand Slam-győztes Szvetlana Kuznyecovot győzte le - utóbbit szetthátrányból felállva.

S ez kulcsfontosságú volt, mert a folytatásban Kirilenko viszonylag simán verte Lucie Safárovát, ezzel másodszor is egyenlítettek az oroszok. Ezután következett a párosok partija, amelyen Lucie Hradecká és Kveta Peschke két játszmában feltette a pontot az i-re.

A csehek 1988 után értek fel a csúcsra a női Davis-kupának számító csapatversenyben, összesen hatodszor nyerték meg a Fed-kupát. Az örökrangsorban csak az amerikaiak (17) és az ausztrálok (7) vannak előttük - az orosz leányok négy elsőséget számolnak.