Felfüggesztették a Kecskeméti RC-t

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 18:57
A Kaló-Méh-Kecskeméti RC röplabdacsapata nem rendezte tartozásait, ezért a Magyar Röplabda Szövetség a mai naptól határozatlan időre felfüggesztette a klub valamennyi játékosának versenyzési engedélyét – adta hírül a szövetség hivatalos honlapja.


Az alföldi együttes felnőtt férficsapata az NB I Liga Kiemelt-csoportjában eddig két mérkőzést játszott, a Dunaferr ellen 3:1-re, a Dág ellen pedig 3:2-re nyert.

 

A kecskemétiek már a nevezési időszakban is nehézségekkel küszködtek, a július 21-i határidőre ugyanis nem tudtak hiánytalan, érvényes nevezést produkálni, a cégbejegyzés bírósági igazolásával tartoztak, de a póthatáridőre, augusztus 25-re beszerezték a hiányzó okiratot.

 

A férfi élvonal mezőnye már így is csonka, mert a Vegyész RC-Kazincbarcika csak a harmadik póthatáridő lejárta után nyolc nappal nyújtotta be az érvényes nevezéshez szükséges APEH-igazolást, így a borsodi együttest az NB II Ligába sorolták.

 

A Kecskemét következő meccsének időpontja október 28., ekkor a Magyar Kupa 2. fordulójában a Debreceni EAC–Kodolányi-Sencor-Hellotel FRKE párharc győztesével találkoznának az alföldiek. Ha a klubvezetők kiegyenlítik a tartozást, minden akadály elhárul a mérkőzés megrendezése elől.

 

A nyáron távozott a csapat eddigi névadó szponzora, így az idei bajnokság előtt új támogatók után kellett néznie Breszkó András szakosztály-igazgatónak. Ez végül sikerült, mellyel életben tudta tartani a csapatot.

 

Azonban a jelek szerint a megoldás csak átmeneti volt. Ha sürgősen nem tud pénzt szerezni a klub vezetése, könnyen lekerülhet Kecskemét a magyar röplabdázás térképéről.