Csúcsra ért a svájciak száguldó sztárja

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 24. 09:32
Két norvég és három osztrák került a legjobb hat közé, de egyik ország képviselője sem lehetett felhőtlenül boldog a férfiak óriásműlesikló versenye után a vancouveri téli olimpián. Kjetil Jansrud és Aksel Lund Svindal végzett a második és a harmadik helyen, de a két futam alapján egyiküknek sem volt esélye a győzelemre. Az aranyérmet ugyanis a svájciak klasszisa, a norvégokat 39, illetve 61 századdal megelőző Carlo Janka szerezte meg.


 

ALPESI SÍ, FÉRFI ÓRIÁSMŰLESIKLÁS:
1. Carlo Janka Svájc 2:37.83 p
2. Kjetil Jansrud Norvégia +0.39 mp
3. Aksel Lund Svindal Norvégia +0.61
4. Marcel Hirscher Ausztria +0.69
5. Romed Baumann Ausztria +0.97
6. Benjamin Raich Ausztria +1.00

Janka az első futam után mindössze két századdal előzte meg Baumannt és tizenhattal Svindalt, vagyis volt miért izgulnia. Pedig a svájci „gyorsvonat” egyik nagy ellenfele, a korábbi három számban arany-, ezüst- és bronzérmet szerző amerikai Bode Miller gyorsan elszállt, hibázott és kiesett az első felvonásban.

A döntő futamban aztán Janka megmutatta, ezúttal legyőzhetetlen, hibát sem vétett a pályán. A tavalyi világbajnok tehát 23 évesen ért a csúcsra, bebizonyította, a lesiklásban elért 11. helye sem törte össze. Igaz, akkor csak a mostani aranyérmes szomorkodott, a svájci szurkolók nem, ugyanis Didier Defago diadalmaskodott a klasszikus számban.

az olimpiai újonc Bene mindkét futamban célba ért, s végül a 71. helyen végzett.