A szlovákok bánták a finn feltámadást

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 28. 11:31
Hiába nyerte a második harmadot 3-0-ra, és vezetett 3-1-re a szlovák jégkorong-válogatott, Finnország az utolsó felvonásban három perc alatt háromszor, összesen négyszer volt eredményes, és 5-3-ra győzött a téli olimpián a harmadik helyért vívott találkozón.


A szlovákok a Kanadától elszenvedett, hajrára szorossá váló találkozót (2-3), a finnek pedig az amerikaiak elleni borzalmas első harmadot (0-6) igyekeztek feledtetni szombaton. Nagy csatára volt kilátás, és nem kellett csalatkoznunk, nagyon kevés döntött a felek között.

A finnek ugyan vezetéshez jutottak az első harmadban, de a másodikban szétestek, amelyet északi szomszédunk három találattal büntetett. Előbb sima, utána kettős emberelőnyből vették be a finn kaput, majd kevéssel a játékrész vége előtt emberhátrányból lőttek gólt.

A szlovák öröm nem sokáig tartott, hiszen az eredményjelző a 46. percben még 3-1-et mutatott, de a 49.-ben már 3-4-et, ugyanis Hagman, majd Jokinen kétszer volt eredményes. A váratlan fordulat végzetes volt a szlovákoknak, akik a hajrában az egyenlítés helyett kaptak még egyet, így a negyedik helyen zártak.

VANCOUVER 2010, JÉRKORONG, FÉRFIAK, 3. HELYÉRT:
Finnország–Szlovákia 5–3 (1–0, 0–3, 4–0)

A várvavárt döntő az Egyesült Államok és Kanada szereplésével magyar idő szerint 21:15 órakor veszi kezdetét.