Újra Amerikában száguld Makai György!

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 7. 22:49
Nagyszerű hír érkezett Makai Györgyről! A Sporthirado.hu autóversenyzője másfél héttel ezelőtti, floridai versenye után, magyar idő szerint most vasárnap ismét rajthoz állhat a NASCAR előszobájának számító ASA LM-szériában. Szerdán a hódmezővásárhelyi fiatalember Észak-Karolinába utazik, hogy ismét autóba ülhessen a bajnokság utolsó, kétszázötven körös viadalán. Nem is akárhol, a NASCAR-címvédő Jimmie Johnson testvérének, Jarit Johnsonnak a csapatában. Mi több, az is elképzelhető, a 2009-es szezont ennél az istállónál tölti majd hazánk fia.


Nagyot fordult a világ Makai Györggyel. A pilóta másfél héttel ezelőtt egy szerencsétlen baleset áldozataként feladni kényszerült a New Smyrna Beach-i viadalt, ám az ASA LM-szériában szereplő szakszemeknek ettől függetlenül tetszett az akkori hétvégén mutatott produkciója.

 

Többek között a szakág 2007-es bajnoka, Jarit Johnson is jó véleménnyel volt a magyar autóversenyzőről. A tulajdonos a bajnokság utolsó, newtoni futamán, a Hickory Speedwayen ad újabb lehetőséget honfitársunknak. A remek hír felvillanyozta Makait, aki nem is rejtette véka alá örömét.

 

„Nagyon meglepődtem, másfél órája kaptam a hírt Amerikából, hogy szerdán repülőre kell ülnöm, vasárnap pedig megint versenyezhetek a szériában. Boldog vagyok, mert akkor ezek szerint nem dolgoztam rosszul és hiába. Azért kaptam ezt az újabb lehetőséget, mert a verseny ellenére tetszett, amit tőlem láttak."

 

Makai roppant hálás, hiszen a Green Light Racing korábban rengeteget segített neki. A mostani megállapodás létrejöttében Shawn Stewart, a csapat és a szakág marketingese is segédkezett. A Sporthirado.hu pilótája emellett egy másik szenzációs bejelentésnek is fültanúja lehetett.

 

„Szó van arról is, hogy az istálló az egész jövő évi szezonra leszerződtetne, ami nagyon nagy dolog lenne. Ráadásul a csapat jelenlegi tulajdonosa, Jarit Johnson helyére, aki nem mellesleg a sorozat tavalyi bajnoka. Egyelőre azonban csak ámulok, bár az egyik kedves barátom azt mondta, minél hirtelenebb jön egy lehetőség, annál jobb. Megnyugtató, ám ahhoz, hogy így is legyen, az előttünk álló hétvégén szintén meg kell győznöm Johnsonékat. Célom nem lehet más, mint a kockás zászló, azaz végigmenni a versenyen."