Teljesen lenyűgözte csapatát Gyuri Makai

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 13. 12:01
Nem tudnak betelni Makai Györggyel a tengerentúlon. A NASCAR előszobájának tekinthető ASA LM-széria utolsó, newtoni viadalán tizedikként végző magyar autóversenyző hatalmas balesetbe keveredett, tűzoltók menekítették ki totálkáros járgányából, mentő vitte el, de tíz körrel a vége előtt visszatért és célba is ért. A csapat névadó tulajdonosa, Jarit Johnson nem bánta meg, hogy végül a saját helyére nevezte a Sporthirado.hu pilótáját, Gyuri Makait.


Szenzációs teljesítményt nyújtva végül tizedik lett Makai György a széria befejező viadalán, ám a verseny kalandosabbra nem is sikeredhetett volna a számára. Nem sokkal a 250 körös futam befejezése előtt egyik riválisa szó szerint rázuhant autójára, amelyből csak a tűzoltók tudták kimenekíteni.

 

Majd a mentők is elvitték, ám a szívós magyar visszatért és romokban lévő autóját a tizedik helyre hozta be. A csapatnál még most sem tudnak napirendre térni a történtek felett, mindenki boldog és roppant büszke honfitársunkra.

 

Az istálló tulajdonosa, 2007 bajnoka Newtonban 12-szer nyert, így ő aztán tudja, mi kell ahhoz, hogy ott valaki sikeres lehessen. Arra azonban talán még ő sem talál magyarázatot, amit Makai tett.

 

„Hihetetlen verseny volt, Gyuri fantasztikus munkát végzett. Nem volt nagy rutinja az ilyen futamokon, ez volt ugyanis a második nekifutása a szériában, a pályát sem ismerhette pontosan, a körülmények és a baleset ellenére mégis nagyszerűen teljesített."

 

A csapatfőnök, a sokat látott veterán Dan DiPaolo is osztozott az örömben, és ő sem fukarkodott a dicsérő szavakkal.

 

„Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megállapítsuk, Gyuri egy igazi őstehetség. Ha többet gyakorolhatna az ilyen ringeken, még a mostani teljesítményénél is jobb lehetne. Borzasztó mérges voltam a szerencsétlen baleset miatt, majd nagyon boldog, hogy Gyuri visszatért és célba is ért. Minden elismerésem az övé."

 

Az örömteli pillanatok minden bizonnyal sokat segíthetnek a hódmezővásárhelyi autóversenyzőnek a még sikeresebb jövőt illetően. A futam előtt ugyanis szó volt róla, amennyiben Makai úgy teljesít, az is előfordulhat, hogy az istálló az egész 2009-es szezonra leszerződteti őt.

 

Kíváncsian várjuk hát a tengerentúli fejleményeket...