Montoya nem távozik a sorozatból

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 8. 19:15
Juan Pablo Montoya a gyengébb szezonja ellenére elkötelezte magát a Chip Ganassi Racing istálló mellett a NASCAR-ban. A kolumbiai versenyző az autosport.com-nak adott interjújában nyilatkozta ezeket. Az egykori Formula-1-es versenyző elmondta azt is, hogy egyelőre nem szeretne visszatérni az Indy 500-as sorozatba.


 

Jóval a várakozásokon alul teljesített a NASCAR idei szezonjában Montoya, hiszen a korábban a Formula-1-ben is megfordult klasszis 2007-ben versenyt nyert Sonomában, és az összetett pontversenyben a Ganassi csapat történetének legtöbb pontját gyűjtötte be egy szezon alatt.

 

Mi több, a kolumbiai az előző esztendő kiírásában megkapta a legjobb újoncnak járó kitüntetést is a sorozatban. Azonban idén minden a visszájára fordult. A főbb vezetők kicserélődtek az istállónál, ráadásul a dél-amerikai teljesítménye is visszaesett.


„Nagyon nehéz év ez a számunkra – nyilatkozta Montoya. – Ennek ellenére az mindenképpen kiemelendő, hogy megnyertük a Rolex 24-et Daytonában. Azonban összességében nem teljesítünk jól, azzal együtt sem, hogy mindenki kihozza magából a maximumot. Mikor ebbe a sorozatba szerződtem, tudtam, hogy nem lesz gyerekjáték, idő kell majd nekem.”


„Tudtam azt is, hogy nem egy elitcsapatba jöttem, de minden, amin keresztül mentünk, egy hosszú folyamat része volt, és el is jutottunk oda, ahová akartunk.”


Két héttel ezelőtt Montoya megszerezte az első rajthelyet Kansasban, azonban a versenybírák elvették tőle ezt, mert a megengedettnél több nitrogént találtak autója hátsó lengéscsillapítójában.


„A legfájóbb az volt, hogy elvették tőlünk az első pozíciót. Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben azért, hogy jobb legyen az autó, és kifejezetten rosszul esik, hogy azzal vádolnak minket, hogy csalással értük el a legjobb időt.”


A kolumbiai egyébként a negyvenkettedik helyen végzett azon a futamon. De az idei gyengébb teljesítmény ellenére sem szeretne visszatérni az Indy 500-ba, amelyet 2000-ben megnyert. A pilóta hosszútávra tervez a NASCAR-ban.


„Miért is térnék vissza? NASCAR-pilóta vagyok, és nagyon jól érzem magam itt. Élvezem, amit csinálok, és meg sem fordul az a fejemben, hogy váltsak. A későbbiekben, öt vagy tíz év múlva meglehet, hogy újra ott versenyzek majd, de egyelőre ez ki van zárva – fejezte be mondandóját a kiváló versenyző.


Montoya jelenleg a huszonharmadik helyen áll a Hajsza a Sprint Kupáért elnevezésű rájátszásban, és nagyon készül a hétvégi futamra, amelyre a concordi Lowe's Motor Speedway-en kerül sor. A kolumbiai egy évvel ezelőtt negyedik helyen végzett ezen a versenyen.