Amerika ragaszkodik Makai Györgyhöz

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 22. 19:13
Múlt vasárnap került megrendezésre Las Vegasban a Nascar Truck-sorozat Qwik Liner 350-es futama, ahol a Green Light Racing is jelen volt. Itt Makai György találkozott a csapat vezetőivel, és egyeztettek még néhány dolgot a SportHíradó autóversenyzőjével a szeptember 27-i versennyel és a pilóta jövőjével kapcsolatban. A kép igencsak pozitívnak tűnik...


A vegasi versenyre Magyarországról kiutazott Makai György magyar menedzsere, Szeghalmi László is, s a magyar különítmény közösen nézte végig a viadalt. Szeghalmi emellett tárgyalt Bobby Dotter-rel, az istálló egyik tulajdonosával a hódmezővásárhelyi pilóta 2009-es lehetőségeivel kapcsolatban.

 

Több mint jó hír, a csapat és a menedzsment is úgy tervezi, hogy Makai György egy teljes szezont fog végigversenyezni és felváltva indul majd az ASA LM-kategóriában, és a Craftsman Truck-versenyeken.

 

Visszatérve a Las Vegas-i futamra, a Green Light Racing végül a középmezőnyben végzett, nagyon nehéz körülmények között, hiszen egy nap alatt ment le a verseny teljes programja. Az "erőltetett menet" a reggeli edzésekkel kezdődött, délután a kétkörös időmérőt, helyi idő szerint este hétkor pedig a futamot rendezték.

 

A csapat a verseny után rögtön visszaindult észak-karolinai központjába, Mooresville-be. Míg Szeghalmi László a rövid, mindössze háromnapos látogatását követően Magyarországra repült, Makai György pár napig Las Vegas-ban marad. A városban amerikai menedzsere biztosítja neki a profi hátteret, a kifogástalan edzéslehetőséget.

 

„Nagyon nagy élmény volt számomra a futam, most voltam életemben először éjszakai versenyen. Innentől kezdve még három napig készülök fizikálisan, miközben természetesen az angoltudásomat is csiszolgatom. Aztán elutazom Floridába és jöhet a verseny."

 

A magyar autóversenyző szerdán repül Daytona Beachre, ahol szeptember 27-én, pénteken áll rajthoz a New Smyrna Beach-i ASA LM versenyen.