Montoyát kirázza a hideg a Formula-1-től

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 26. 16:11
Juan Pablo Montoya sokadjára nyomatékosította, nem kíván visszatérni a Formula-1-be, mert nagyon jól érzi magát ott, ahol most van. A NASCAR-versenyzővé lett kolumbiai ezért újabb ajánlatokat utasított vissza, mivel csak és kizárólag a tengerentúli sorozat érdekli.


„Már annyiszor elmondtam a véleményemet, de még mindig keresnek a Formula-1-ből. Higgyék már el, nem érdekel. Ha valaki ezért hív fel, azonnal közlöm, semmi esélye sincs visszaráncigálni a száguldó cirkuszba" – vallotta be a 33 esztendős dél-amerikai.

 

„Kimondottan jól érzem magam a NASCAR-ban. A családommal együtt szeretünk az Egyesült Államokban élni, őszintén mondom, eszem ágában sincs visszaigazolni.”

Montoya annyira komolyan gondolja döntését, hogy még az igazán nagy csapatok invitálása sem hatná meg őt.

„Még akkor sem gondolnám meg magam, ha a McLaren vagy a Ferrari tartana igényt a szolgálataimra" – folytatta a 2001 és 2006 között a Williamsnél, illetve a McLarennél is megfordult kolumbiai pilóta, aki 94 nagydíjából 7-szer nyert.

 

„Szeretem a NASCAR-t. Akik benne vannak ebben a sorozatban azt mondják, jó az amit és ahogyan csinálok. Nekem ez számít. Remélem, amint még jobb formába lendülök, és nyerni is képes leszek, azok a szurkolók is mellém állnak, akik korábban mérgesek voltak rám, amiért elhagytam a Formula-1-et.”

Kétségtelen, Juan Pablo Montoyának van hová fejlődnie, a mögöttünk hagyott NASCAR évadban ugyanis csupán az összesített 25. helyet szerezte meg.