Jeff Gordon hisz a daytonai sikerben

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 14. 13:43
Magyar idő szerint vasárnap éjjel megkezdődik a NASCAR 2009-es szezonja! A tavalyi esztendő hetedikje, Jeff Gordon bízik abban, hogy megnyeri az első, immáron tétre menő versenyt, a híres Daytona 500-at. A négyszeres bajnoknak erre meg is van minden esélye, hiszen az előszezon több mint bíztatóra sikeredett.


A kiváló pilóta legutóbb 2007 októberében volt képes futamot nyerni, akkor Charlotte-ban végzett az élen. Gordon akkor még harcban állt a Hajsza Sprint Kupáért elnevezésű sorozat első helyéért, ám akkor csapattársa, Jimmie Johnson lett a végső befutó.

 

Igaz, a múlt csütörtökön aratott győzelme nem számít bele a pontversenybe, viszont akkori diadala nagy önbizalmat adhat neki és a csapatnak is.

 

„A verseny után amikor hazamentem, a feleségem gratulált - kezdte a legutóbbi szezon hetedik helyezettje. - Ingrid elmondta, mennyire örül a sikeremnek. Erre csak annyit válaszoltam neki: kösz bébi, de ez nem számít bele a pontversenybe. Mire ő: tényleg nem? Én pedig mondtam neki, hogy pontot ezért bizony nem adnak” – nyilatkozta Gordon.

„Igaz pontot nem adtak a győzelemért, de nekem és a csapatnak is jót tett ez a verseny, így nagyobb önbizalommal vághatunk neki a soron következő versenyeknek. Arról nem is beszélve, hogy elsőként áthaladni a célvonalon mindig fantasztikus érzés.”

A négyszeres bajnok zárásként arra a kérdésre, hogy milyen hatással volt rá a hosszúra nyúló sikertelenség azt mondta: habár az önbizalmát nem rombolta le, de úgy érezte, hogy a csapat moráljára igenis hatással volt.