Muhammad Ali lesz az amerikaiak kabalája

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 13:38
Muhammad Ali és felesége, Lonnie a díszvendége a pénteken kezdődő golf Ryder Kupának Louisville-ben. Az amerikaiak nincsenek könnyű helyzetben, mivel sérülés miatt nélkülözniük kell a jelenlegi világelső Tiger Woods-ot. Az európaiak mesterhármasuk után újra nyerni szeretnének, igaz, felkészülésüket egy nem várt kellemetlen közjáték zavarta meg.


Az Ali Centerben, a Parkinson-kórban szenvedő egykori bokszoló szülővárosában háromszáz ember előtt Lonnie Ali azt mondta, férje szeretne a játékosok győzelmében részt venni, és megtapasztalni a verseny hangulatát.

Azt is hozzátette, hogy Ali üdvözli az összes sportolót és szurkolót, aki a verseny miatt a városba érkezett. Férje nem szólalt meg, viszont több, mint száz sportolóval fogott kezet, akik megpróbáltak minél közelebb kerülni a legendás bokszolóhoz.

A Ryder Kupán kénytelenek lesznek nélkülözni az amerikaiak azt a Tyger Woods-ot, aki térdsérülése miatt nem játszhat, nem mellesleg pedig vezeti a profi golfozók világranglistáját.


A csapatot vezető Paul Azinger ennek ellenére azt nyilatkozta: „Nem értem, miért kell arról beszélni, hogy egy csapat kivel, vagy ki nélkül jobb. Ami azt illeti, Európát valóban előnyös helyzetbe hoztuk. Ez nem kérdés.”

Az európai kapitány, Nick Faldo közben füstölöghet, hiszen az amerikai újságírók lencsevégre kapták a kezében lévő, egyébként titkos cetlivel, amelyen a játékosai beosztása volt. Előbb azt mondta, hogy az csak a vacsorarendelés volt, majd csak beismerte: „A holnapi párosítások voltak rajta, az edzéshez, nos, bevallom, az volt.”

Valószínűleg a botrány ellenére is kiegyenlített küzdelmet fog hozni a Kupa, amelyen esélyesebbek az európaiak. Ha nyernek, megszerzik sorozatban negyedik, összességében nyolcadik győzelmüket.

 

A CSAPATOK:
Egyesült Államok:
Paul Azinger (kapitány)
Phil Mickelson (világranglista 2.)
Stewart Cink (11.)
Kenny Perry (20.)
Jim Furyk (9.)
Anthony Kim (10.)
Justin Leonard (23.)
Ben Curtis (30.)
Boo Weekley (35.)
Steve Stricker (8.)
Hunter Mahan (36.)
J. B. Holmes (56.)
Chad Campbell (57.)
Európa:

Nick Faldo (kapitány)

Pádraig Harrington (4.)

Sergio García (5.)

Lee Westwood (12.)

Henrik Stenson (7.)

Robert Karlsson (17.)

Miguel Ángel Jiménez (19.)

Graeme McDowell (32.)

Justin Rose (13.)

Sören Hansen (42.)

Oliver Wilson (48.)

Ian Poulter (29.)

Paul Casey (38.)

 

 

A RYDER KUPA LEGUTÓBBI GYŐZTESEI:
2006: Európa
2004: Európa
2002: Európa
1999: Egyesült Államok