Asztalitenisz: Tóth Krisztinát Gödöllő díszpolgárává avatták

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 4. 09:04
Szerdán a gödöllői városháza dísztermében díszpolgárrá avatták Tóth Krisztina asztaliteniszezőt. Az elismerést dr. Gémesi György polgármester adta át az Európa-bajnok sportolónak.


Tóth Krisztina 1974. május 29-én született Miskolcon, de kétéves kora óta a város lakója. A gödöllői szakmunkásképző iskolában működő GSC asztalitenisz szakosztályában kezdett játszani, ahol Orgoványi Imre volt a szakosztály edzője, s aki tulajdonképpen az első foglalkozástól kezdve felismerte a sportág iránti tehetségét.

Még általános iskolás korában lett serdülő Európa-bajnok, ekkor már a világhírű Statisztika versenyzője volt. Ebben a szakosztályban érte el sikereit, innen lett a magyar válogatott tagja 17 éves korában, aminek azóta is megszakítás nélkül tagja, immár 17 éve.

200-szoros magyar válogatott, 35-ször volt magyar bajnok különféle számokban, hatszoros felnőtt Európa-bajnok. 1995-ben Tiencsinben az asztalitenisz vb-n 3. lett párosban Bátorfi Csillával, 2000-ben a sydney-i olimpián párosban bejutott a négy közé. Két alkalommal volt az Európa-válogatott tagja. A sydney-i olimpia után elvégezte a Testnevelési Egyetemet, majd németországi légiós életbe kezdett.

Németországi pályafutása hihetetlenül sikeres, hiszen mindegyik csapatával megnyerte a német csapatbajnokságot. 26 éves pályafutása alatt 4 olimpiára jutott ki.