Megállíthatatlan a Hatalmas New York

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 15. 08:34
Három negyeden át tartotta magát a Rams, ám a végén összezuhant és csúnya vereséget szenvedett a New York Giantstől az amerikai futball-bajnokság (NFL) 2. fordulójában. A címvédő 41-13-mal szomorította el a St. Louist, s két kör után százszázalékos. A nap rangadóján a másik New York-i egylet, a Jets Brett Favre-rel az oldalán kapott ki a legutóbbi döntős New England Patriotstől. A San Diego Chargers ezúttal is az utolsó pillanatokban bukott el, míg 2006 finalistája, a Seattle Seahawks kettőből kétszer sírhatott.


Tovább robog a New York-i Giants, a hétszeres bajnok ezúttal a St. Louis Ramsen gyalogolt keresztül. A hazai flotta három negyeden át méltó ellenfele volt a "Hatalmasoknak", aztán többek között egy labdaellopásnak, majd egy 41 yardos visszafutásnak köszönhetően végül 41-13-ra alulmaradt.

 

A mérkőzés egyik hőse a vendégek védője, Justin Tuck volt, akinek önfeláldozó aknamunkája, és a már említett hazafutása pontokat hozott a bajnoknak. Ne fedledjük John Carneyt sem, a 44 esztendős rúgó amellett, hogy ötször a két St. Louis-i rúd közé helyezte a TD-k utáni jutalomrúgásokat, egyszer 39 yardról, egyszer pedig 33 yardról szerzett 3-3 pontot érő field gólokat.


„Szenzációsak voltunk - foglalta össze övéi teljesítményét röviden, ám annál tömörebben Tuck. - Elsősorban a vége felé jöttek össze a dolgok, a touch downomnál is volt elég időm, hogy bevigyem a labdát az end zone-ba. Aztán úgy ünnepelhettem, ahogy mindig is szerettem volna - őrülten. Eddig hibátlan, nagy dolgok vannak készülőben. Éhesek vagyunk, megyünk előre, retteghetnek az ellenfelek."

A lehengerlő játékhoz persze a remek napot kifogó "agy", az irányító Eli Manning is kellett, aki egyszer sem adott el labdát, 260 yardot passzolt és három TD-t készített elő. Kollégája, Marc Bulger 177 yardot passzolt, és egytelen TD-ben segédkezett. Ami rosszabb, hogy egyszer ellopták indítását, amiből ugye a záró negyedben az ellenfél csinált pontokat.

 

 

Míg az egyik New York-i csapat nevetett, a másik sírt. A Jets a legutóbbi finalista Patriotsöt fogadta, és kapott ki 19-10-re. Úgy tűnik, a New Englandet az sem zavarta meg, hogy a szezon végéig nélkülöznie kell legjobbját, a súlyos lábsérülést szenvedett irányítót, Tom Bradyt.

 

A mindössze 26 éves, korábban csak epizódszerepekig jutó Matt Cassel eddig kiválóan helyettesíti a maródi szupersztárt, míg a Jetsen a "nagy öreg", az amúgy egy TD-t adó Brett Favre sem tudott segíteni.

 

A Seattle Seahawks második hazai mérkőzését is elveszítette, Chicago elleni elfuserált nyitány után vasárnap hosszabbításban esett csorba hírnevükön, hiszen végül 33-30-as vereséget szenvedtek a San Franciscótól.

 

Ami viszont a San Diego Chargersszel történik, az vicc. A gárda az első fordulóban egy két másodperccel a vége előtt elindított akció után kapott ki, most hétvégén pedig 24 másodperccel a zárás előtt bekapott kétpontos TD-vel zakózott ki, 39-38-ra a Denver Broncostól.

 

A 2. forduló eddig lejátszott tizennégy összecsapásán csupán öt hazai siker született - Carolina, Washington, Tampa Bay, Arizona, Denver -, a legtöbb pontot a Detroitban 48-25-re győző Green Bay Packers szerezte. A legkevesebb pont a Cleveland-Pittsburgh (6-10) találkozón esett.

 

A vasárnapra tervezett Houston Texans-Baltimore Ravens meccset az Ike nevű hurrikán miatt későbbre halasztották. A Dallas-Philadelphia összecsapást magyar idő szerint kedden éjjel 02.30-tól játsszák.

 

Két fordulót követően az NFL összesített tabelláját az Arizona Cardinals vezeti.



AMERIKAI FUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL), 2. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:
St Louis Rams - New York Giants 13-41
New York Jets-New England Patriots 10-19
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 30-33 (hossz. után)
Minnesota Vikings - Indianapolis Colts 15-18
Denver Broncos - San Diego Chargers 39-38
Detroit Lions - Green Bay Packers 25-48
Carolina Panthers - Chicago Bears 20-17
Cincinnati Bengals - Tennessee Titans 7-24
Jacksonville Jaguars - Buffalo Bills 16-20
Kansas City Chiefs - Oakland Raiders 8-23
Washington Redskins - New Orleans Saints 29-24
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 24-9
Arizona Cardinals - Miami Dolphins 31-10
Cleveland Browns - Pittsburgh Steelers 6-10
Kedd (magyar idő szerint 02.30)
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles