Kemény fából faragták Brett Favre-t

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 17:36
Brett Favre, az amerikai futball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Jets quaterbackje kificamította a bal bokáját a San Diego elleni hétfői vesztes mérkőzés harmadik negyedében, amely akár komoly fejtörést is okozhatna a vezetőségnek. Az edző Erik Mangini azonban nem aggódik, szerinte ugyanis a hétvégi, Arizona elleni találkozón is a pályán lesz a liga egyik nagy alakja.


Favre sérülése után észrevehetően sántított, az öltözőbe is bicegve ballagott be, ettől függetlenül reméli, hogy az Arizona ellen is pályára léphet.

„Brett általában játszik, és most is ezt várom tőle. Persze akkor sem esünk kétségbe, ha netán kiesik valaki az együttesből. Jó játékosaink vannak, így biztonságban érzem magam. – nyilatkozta Mangini. – Ugyanakkor szinte biztosra veszem, hogy Brett az előttünk álló összecsapáson is játszani fog.”

Magnini azt is elmondta, hogy ellátták Favre bokáját, amikor a csapat kedd reggel hazaérkezett, az irányítót pedig azóta is folyamatosan kezelik. A sérülés természetét még nem lehet tudni, de Favre azt nyilatkozta, hogy a röntgen nem mutatott ki törést.

A pórul járt Favre átadta a helyét Kellen Clemensnek a Jets utolsó támadása előtt, ezen a ponton ki is csúszott a mérkőzés a vendégek keze közül.

Favre Chargers elleni játéka amúgy ellentmondásos volt, az elért három touchdownt érő passza mellett ugyanis kétszer csenték el indítását, ami után az ellenfél egy 52 yardos futást tudott elérni.


Akad még tehát probléma az irányító és az elkapók között, hiszen míg a Jetsnek inkább a dobójáték megy, a Green Baynél korábban Favre a futójátékot játszotta 16 szezonon keresztül.

„Nyugodjon meg mindenki, a csapat hétről-hétre egyre jobban összehangolódik.”