Delfinek süllyesztették el a Patriótákat

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 22. 07:44
Erre tessék gombot varrni! A legutóbbi amerikai futball-bajnokság (NFL) döntősét saját pályáján alázták meg, a New England Patriots Foxborough-ban kapott ki 38-13-ra a korábban lesajnált Miami Dolphins együttesétől, ezzel pedig egy 21 meccses alapszakaszbeli veretlenségi sorozat ért véget. Az ötszörös győztes Indianapolis, valamint a 2006-os nyertes Pittsburgh is elvérzett, de a címvédő New York Giants is csupán a hosszabbításban tudta hozni saját mérkőzését.


Megbolondult itt mindenki? Az NFL 3. fordulójában a papírnak nemhogy formája nem volt, de több helyen össze is gyűrték és úgy vágták ki a szemeteskukába.

 

A szezon eddigi talán legnagyobb meglepetését okozta a gyengécskének vélt Miami, miután idegenben adott nagy fülest a a New Englandnek, és olyan játékkal rukkolt elő magyar idő szerint vasárnap este, hogy azt a hazaiak egy életre megemlegetik.

 

A legutóbbi nagydöntő, a Super Bowl finalistája 21 mérkőzés óta nem talált legyőzőre az alapszakaszban - ennek vetettek most véget a Delfinek. A látogatók öt gólt (Touch Down) vittek be a leforrázott Patriótáknak, köszönhetően a 26 esztendős running backnek, Ronnie Brownnak.

 

A focista négy TD-ja mellett egyszer gólpasszt is adott, ezzel pedig örökre beírta magát a történelemkönyvekbe. Brown 117 yardot vágtatott, tizenhétszer kapta el a tojáslabdát és 19 yardos dobásával Anthony Fasanót is kihagyhatatlan helyzetbe hozta.

 

„Ezek teljesen el voltak ájulva, milyen szuper védelmük van, de most megmutattuk nekik, mégsem - élcelődött a találkozó hőse, Brown. - Minden összejött, az ellenfél meg csak nézett, mi történik. Nagy győzelmet arattunk, sosem feledem."

 

Nos, a Patrióták talán most érezhették meg először igazán a lábsérülést szenvedett Tom Brady hiányát. A quarter back az egész szezonra kidőlt, erre a zakóra azonban ez sem lehet magyarázat a legutóbbi idényben 13 alapszakaszbeli meccsét elveszítő Miami ellen.

 

„Brutális volt ezt átélni, nagyon össze kell szednünk magunkat, túl kell élnünk ezt a megmagyarázhatatlan szituációt - nyilatkozta lesújtottan a "zöldfülű" Matt Cassel, aki az imént említett Bradyt hivatott helyettesíteni az irányító poszton. - Még sokat kell tanulnom, hogyan is kell játszani akkor, amikor a csapat hátrányban van. Sokk a javából."

 

Az ötszörös bajnok Indianapolis Colts sem járt jobban, őket négy másodperccel a vége előtt elért TD-nal égette le saját közönsége előtt a Jacksonville 23-21-re. A Jaguárok egy 51 yardos hazafutással nyertek, 2004 után ismét Josh Scobee terítette le az Indianapolist.

 

S ha még nem lenne elég, a 2006-os király, a Pittsburgh is megfázott: a bekötött kézzel irányító Ben Roethlisberger vezette Steelerst a Philadelphia tanította móresre, s verte meg 15-6-ra. A vendégek még egy TD-t sem értek el, miközben Donovan McNabb remekül tartotta egyben a Sasokat. Negyvenhárom év után tehát ezúttal sem sikerült az idegenbeli pittsburgh-i győzelem.

 

Nem sokon múlt az sem, hogy a címvédő is kinevettesse magát, a New York Giants hosszabbításban, egy John Carney-nak köszönhető 22 yardos field gólnak hála harcolta ki a győzelmet a meglepően szívós Cincinnati ellen. A 44 éves rúgó által kialakított 26-23-as végeredmény viszont azt is jelenti, hogy a Giants 2000 óta nem kezdett ilyen jól a bajnokságban (3 mérkőzés, 3 győzelem).

 

Érdekes, a Jacksonville és a Miami mellett csupán a Tampa Bay - ők is a ráadásban - és az eddig nagyszerű Dallas tudott idegenben diadalmaskodni, a többiek mind otthon tartották a fontos pontokat.

 

AMERIKAI FUTBALL (NFL), 3. FORDULÓ EREDMÉNYEI:
Atlanta Falcons-Kansas City Chiefs 38-14
Buffalo Bills-Oakland Raiders 24-23
Chicago Bears-Tampa Bay Buccaneers 24-27 (hosszabbítás után)
Minnesota Vikings-Carolina Panthers 20-10
New England Patriots-Miami Dolphins 13-38
New York Giants-Cincinnati Bengals 26-23 (h.u.)
Tennessee Titans-Houston Texans 31-12
Washington Redskins-Arizona Cardinals 24-17
Denver Broncos-New Orleans Saints 34-32
San Francisco 49ers-Detroit Lions 31-13
Seattle Seahawks-St. Louis Rams 37-13
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 28-10
Indianapolis Colts-Jacksonville Jaguars 21-23
Philadelphia Eagles-Pittsburgh Steelers 15-6
Green Bay Packers-Dallas Cowboys 16-27
Kedd:
02:30 (magyar idő szerint)
San Diego Chargers-New York Jets