Vívás: magyar csapatezüst Plovdivban

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 1. 19:03
Decsi Tamás a szombati egyéni második helye után vasárnap a csapattal is ezüstérmet szerzett a plovdivi férfi kard Világkupa-viadalon. A férfi tőrözők bonni Vk-ján Mazza Lorenzo a nyolcadik lett. A női kardcsapat lemásolta a honfitársa eredményét, és nyolcadik lett a gdanski Világkupán.


A döntőhöz vezető úton a magyar csapat a törököket, a fehéroroszokat és a franciákat múlta felül, ám a fináléban 45-40 arányban vereséget szenvedett az olaszoktól.

Mazza Lorenzo egy német és két lengyel legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé Bonnban, ám ott szoros asszóban, 15-14-re kikapott az orosz Renal Ganyejevtől.

A többi magyar közül csak Szerémi András (13.) és Bíró Péter (52.) fért a legjobb 64-be, Szabados Kristóf a 86., Kulcsár Gergely a 99, míg Steiner Dániel a 108. lett a 128 főt felvonultató mezőnyben.

A női kardcsapat a nyolc között a kínaiaktól szenvedett vereséget, a helyosztókon pedig a franciák, majd az ukránok múlták felül az együttest. Az aranyérmet végül az olaszok szerezték meg, Németország és Dél-Korea állhatott még fel a dobogóra.