Világkupát nyert az elüldözött magyar

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 6. 17:48
Francia színekben nyert Világkupát a pekingi olimpián még magyarként szereplő Ujlaky Virginie. A 26 éves tőröző Shanghajban diadalaskodott, a döntőben a dél-koreai Hi Szok Jont legyőzve. Ismeretes, hogy a vívónő a 2008-as nyári ötkarikás játékokon fegyelmezetlenül viselkedett, amiért a Magyar Vívószövetség (MVSZ) egyévre eltiltotta minden hazai versenytől és a válogatottól is. Ujlaky ezután visszatért Franciaországba.


A magyar válogatottal korábban Európa-bajnoki címet is nyerő versenyző erős - távol-keleti vívókkal felduzzasztott - mezőnyben bizonyult a legjobbnak. A fináléban 15-12-re győzte le dél-koreai ellenfelét.

Ujlaky azok után tért vissza lakhelyére, Franciaországba, hogy hazánkból szinte elüldözték, miután a magyar színekhez méltatlanul viselkedett Pekingben. Többek között a közösség bomlasztásával, a nemzeti melegítő megtaposásával is vádolták.

A honi szövetség végül elmarasztalta őt: egyéves eltiltás járt tetteiért. Igaz, azóta felfüggesztették az ítéletet, ám a vívónőnek nem volt maradása.