Újabb kajak-kenu pálya - Győrben

Létrehozva: 2014. október 17. 18:00
Nemzetközi színvonalú kajak-kenu pálya épül a Rábca mentén Győrben - írja a kisalfold.hu.


A lap szerint a magyar rendezők kérését elfogadta az Európai Olimpiai Bizottság elnöksége és közgyűlése is, ezzel eldőlt, hogy a kajak-kenu lesz a tizedik sportág a városban 2017-ben sorra kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál programjában.

"A magunk részéről minden támogatást megadunk a kajak-kenu pálya megépítéséhez – idézi a kisalfold.hu Borkai Zsoltot, Győr polgármesterét, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét. – Egy olyan sikersportágról beszélünk ugyanis, amely megérdemli ezt a lehetőséget. A Győrött megépülő létesítmény egyben a jövőt is szolgálja. A feltételek megteremtésén dolgozunk, a finanszírozást illetően még vannak kérdőjelek, de jó úton haladnak a tárgyalások a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, amely a rá eső részt a kiemelt állami támogatásból vállalni tudja."

A Kisalföld információi szerint a nemzetközi színvonalú pályát a Magyar Olimpiai Bizottság, Győr és a sportág hazai szövetsége közösen finanszírozza. A létesítményt a tervek szerint a Rábca medrében alakítják ki, egy már jelenleg is zsilippel lezárt, állóvizes területen.

"A tervek ismeretében mondhatom, hogy egy környezetbarát, családias létesítmény lesz, olyan, amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kifejezett kéréseinek is megfelel. A céltoronytól az öltözőkön át a lelátókig minden mobil lesz, feleslegesen nem terheljük a környezetet. A Rábca töltése ad helyet például a nézőtérnek." - mondta Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke.

A pályát 1,3 kilométer hosszúra és 150 méter szélesre tervezik.

"Ha minden az elképzeléseinknek megfelelően alakul, akkor 2016-ban az Olimpiai Reménységek Versenye lesz a győri pálya avatója. Egyben ez az ORV lehet a következő évi ifjúsági fesztivál főpróbája is" - tette  hozzá Kadler Gusztáv.

A magyar kormány korábbi döntése értelmében a közeljövőben Budapesten is nemzetközi színvonalú evezős- és kajak-kenu pálya épül.

Van egy jó tipped a mai foci meccsre? Fogadj rá ITT!