Szász Emese győzött a római GP-n

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 7. 18:40
A világbajnoki bronzérmes és olimpiai induló Szász Emese sikerével ért véget a Rómában zajló női párbajtőr Grand Prix. Ezalatt Budapesten a román Dumitrescu győzelmével ért véget a Gerevich-Kovács-Kárpáti kardvívó Grand Prix, miután a döntőben 15:13-ra győzött a francia Lopez ellen. Legjobb magyarként Nemcsik Zsolt az ötödik helyen végzett.


Az egyéni vb-bronzérmes magyar lány a döntőben az olimpiai második román Ana Branzát verte 11:10-re. A bronzérmes a német Duplitzer és a román Mariou lett. A többi magyar közül egyedül Tóth Annamária jutott be a nyolcaddöntőbe.

 

Budapesten viszont nem jutott be egyetlen magyar vívó sem a Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix négyes döntőjébe. Legjobbunk a 2008-as győztes, Nemcsik Zsolt lett, aki ezúttal a negyeddöntőben kapott ki az amerikai Benjamin Igoetól, s végül az ötödik helyen zárt.

A magyarok közül Szilágyi Áron a nyolcaddöntőben, Decsi Tamás és Nagy Pál a második fordulóban Gémesi Bence és Csanád, Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Hamar Balázs és Nagy Zsolt a az első fordulóban búcsúzott.