Overdose nem megy a tengerentúlra

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 28. 11:48
Vagy Angliában fut, vagy cseh-német túra vár Overdose-ra - mondta el a magyar csodaló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán, aki hozzátette, bár nevezett az Egyesült Államok legnagyobb versenyfesztiváljára, a Breeders’ Cup-ra, a fellépő súlyos költségek miatt a törlés mellett döntött.


„A jövő hét végéig eldől, hol versenyez Overdose (...). Nagyon szeretném, ha Overdose-nak ismét lehetősége nyílna a világelittel megmérkőzni. Erre Angliában, Yorkban, a többnapos Ebor Festival keretében augusztus 19-én megrendezésre kerülő 1000 méteres, Group I-es Nunthorpe Stakes-ben kerülhetne sor" – mondta Mikóczy a pannoniaoverdose.hu-nak.

„Nagyon remélem, hogy augusztus elején el tudunk indulni Overdose-zal Angliába, ha ez meghiúsul, van egy másik menetrend is. Ezért már neveztük augusztus végére, a baden-badeni Goldene Peitschére is..." – vagyis arra a versenyre, amelyen tavaly elveszített a csodaló veretlenségét, de a tulajdonos beiktatna egy prágai utat is.

„Egy hónapja neveztük Overdose-t a nemhivatalos telivér-világbajnokságnak is nevezett Breeders’ Cup-ra, ami az USA legnagyobb találkozója. Ám átértékelve a lehetőségeinket, ezt a versenyt idén nem tudom finanszírozni. Jeleztük is a szervezőknek, hogy visszavonjuk a lovat még a nevezési díj első 25 ezer dolláros részletének megfizetése előtt."