Kovács és Janics beköltözött Szolnokra

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 27. 11:07
Nem kis huza-vona után kedden este nyugvópontra jutott a női kajakosok utóbbi napokban nagy port felkavart esete: Kovács Katalin és Janics Natasa, előzetes terveikkel ellentétben mégis beköltöztek a válogatott női szakágának kijelölt szolnoki központba, olvasható a kajak.hu oldalon.


A két klasszis Szegeden, a júniusi Világkupa helyszínén tervezte eltölteni a felkészülését, ám Strocz Botond szövetségi kapitány kemény követelményeket fogalmazott meg velük szemben. A fiatal szakember a rangsoroló alapján betette a nevüket abba az ötösbe, amelyből majd a női A-négyes összeáll, az egység felkészülésének irányításával pedig azt Fábiánné Rozsnyói Katalint bízta meg, akit a két olimpiai bajnok elhagyott.

Janicsék először elvárták, hogy a szegedi versenypályára menjenek a többiek, majd miután Strocz ultimátumot intézett hozzájuk – a válogatottból való kizárást helyezte kilátásba –, kedden reggel mégis edzésre jelentkeztek Szolnokon.

Itt jött az újabb félreértés tisztázása: Kovácsék ugyanis az egyéni és páros edzésekre már szerettek volna visszamenni Szegedre, ám a kapitány ehhez sem járult hozzá. Azt ugyanúgy Szolnokon kell elvégezniük, mint a négyest, bár egyesben és párosban már klubedzőik irányítása mellett edzhetnek.

Késő délután a két bajnoknő a négyesben szintén érdekelt Kozák Danutával egyetemben úgy döntött, hogy beköltözik a szolnoki táborba, amely aligha lehet ismeretlen számukra, hiszen Kati néni irányításával hosszú éveken keresztül abban a környezetben készülve utasították maguk mögé a világot.

A kedd délelőtti négyes edzésen Paksy Tímea, Benedek Dalma és Kozák Danuta végig a hajóban ült, míg a két olimpiai bajnok egymást váltva evezett. A jelek szerint a négyesben csak egyiküknek lesz helye.

Bízzunk benne: az ügy nyugvópontra jutott ezzel a beköltözéssel, a felvezetés, az elmúlt napok történései pedig nem mennek az edzések és a teljesítmények kárára.

Szegeden a férfikajakosok, Csepelen a kenusok készülnek, a június 5-7. között megrendezésre kerülő MOL Világkupára, amely a sportág legrangosabb hazai rendezésű versenyen lesz az idén.