Fotóriporterünk rangos elismerése

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 30. 13:16
Rangos szakmai elismerésben részesült Kovács Anikó, a SportHirado.hu internetes oldal fotóriportere. Átlátszó című fényképével a sport (egyedi) kategória 2. helyét szerezte meg a XXVII. Magyar Sajtófotó Pályázaton. Rekordnevezést hozott az idei kiírás: 592 szerző pályázott 11 939 felvétellel.Kovács Anikó korábban az Európai Úszószövetség (LEN) fotópályázatát nyerte meg, Repül ő című fotójával.


 

Minden eddiginél több fénykép érkezett idén a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett Magyar Sajtófotó Pályázatra: 592 szerző pályázott 11 939 felvétellel.

A pályázatra, 13 kategóriában, a 2008. január 1. és 2008. december 31. között készült képeket lehetett beküldeni. A társadalomábrázolás dokumentarista fotográfia kategóriába beadható volt olyan pályamű is, amely több éven keresztül készült.

A pályázók, személyenként 4 egyedi képet, illetve 4 sorozatot adhattak be kategóriánként, és a sorozatok maximum 10 darab képet tartalmazhattak.

A legtöbb felvétel az emberábrázolás-portré (egyedi), a természet és tudomány kategória (egyedi), a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi), a művészet kategória (egyedi) és a bulvár, humor, zsáner kategóriában érkezett.

Kovács Anikó

Az elmúlt évhez hasonlóan a beérkezett pályaművek elbírálása digitális rendszerben történt. A zsűrizés nyilvános volt, és a www.fotoklikk.hu internetes portálon, a zsűrizés teljes időtartama alatt, azt bárki figyelemmel kísérhette. A személyes, és az internetes érdeklődés is jelentős volt.

Kovács Anikó, a SportHirado.hu fotóriportere az előkelő 2. helyen végzett sport (egyedi) kategóriában, Átlátszó című felvételével. Kovács Anikó korábban az Európai Úszószövetség (LEN) fotópályázatát nyerte meg, Repül ő című fotójával.

A kategória díjak átadására, a XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és a Határnyitás 20 éve című kísérő kiállítás ünnepélyes megnyitása előtt, sajtótájékoztató keretében kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeumban, 2009. március 19-én 14 óra 30 perckor.

A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként, a nagyközönség számára 2009. március 20. – április 26. között látogatható.