Elindult olimpiai bajnokunk alapítványa

Szerző: SHLétrehozva: 2013. március 8. 13:47
Február végétől március elejéig itthon tartózkodott olimpiai bajnoki kajakosunk, Fazekas-Zur Kriszta, ezúttal azért, hogy hivatalosan is elindítsa a Bajnokok Útja Alapítványt. Hogy mi ez? Megtudjátok a leveléből.


 

"Mindig nagy öröm számomra, ha haza tudok látogatni. Ezúttal egy hetet töltöttem Magyarországon február 25. és március 4. között azzal a céllal, hogy elindítsam a Bajnokok Útja Alapítványt.

Az alapítványt azért hoztam létre, hogy inspiráljam a fiatalokat a rendszeres mozgásra. Ennek érdekében több neves sportolót sikerült bevonni a munkába, így jelenleg a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, az EHF-kupa győztes kézilabdázó Tápai Szabina és Fazekas Nándor, a mountine-bike junior vb ezüstérmes, londoni olimpikon Benkó Barbara, és az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Tamás is segít nekem.

Az alapítvány munkája nyomán a 10-12 éves korosztály tagjai személyesen találkozhatnak élsportolóinkkal, megismerhetik az olimpiai bajnokok és világklasszis sportolók sikereinek titkát, ösztönzést kaphatnak céljaik megvalósításához. Bízom benne, hogy munkánkhoz rövid időn belül sikerül támogatókat találni.

A szervezettel kapcsolatos ügyek intézése közben egy kis kitérőt kellett tennem Győrbe, ugyanis meghívtak egy ünnepségre, ahol hivatalosan is átadták az „Év sportolója” – díjat. Nagyon megtisztelő volt ilyen elismerésben részesülni és örömmel vettem részt az ünnepségen.

A rövid itthoni látogatásom alatt sok érdekes találkozóm és megbeszélésem volt, de azért az edzésekről sem feledkeztem meg. Futottam, úsztam és konditerembe is jártam, ugyanakkor el kell ismernem, hogy jó volt azért végre kicsit félrerakni a lapátot.

Most nagyon kemény egy hónap vár rám, ugyanis a szlovák férfi válogatott Kaliforniába jön edzőtáborozni, és mint az elmúlt két évben most is csatlakozom hozzájuk. Május 10-én már biztos újra Magyarországon leszek, ugyanis akkor veszi kezdetét a szegedi világkupa.

Fazekas-Zur Kriszta"