Életműdíjat kapott Hegedűs Csaba

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 26. 20:03
Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter a Magyar Sport Napja alkalmából a Magyar Sportért Életműdíjat adományozta dr. Hegedűs Csabának. Az elismerést a tárca vezetője és Simóka Beáta, az Önkormányzati Minisztérium sport szakállamtitkára adta át ma az olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózónak, a Magyar Birkózó-szövetség elnökének.


Az ünnepelt méltatását követően a tárca vezetője köszöntőjében kiemelte:

„A 100. magyar olimpiai aranyérem birtokosa a sport területén végzett kiemelkedő tevékenységével érdemelte ki a Magyar Sportért Életműdíjat és az ezzel járó pénzjutalmat. Hegedűs Csaba sportolóként sportvezetőként, szakemberként, mesterként sportdiplomataként és emberként is igazi példakép, aki leküzdve a nehézségeket, mindig bizakodva néz előre.”

Az elismerés átvételét követően a kitüntetett arról szólt, hogy valóban, életében mindig is nagy célokat tűzött ki maga elé, de aki a sportra tette fel az életét az nem mondhat le a nagy tervekről.

„Ma a magyar sport nehéz helyzetben van. Hiszem, hogy elértem a tapasztalatszerzés csúcsát, s ennek birtokában szeretném folytatni. A jövőbeni munkámhoz nagy erőt, új lendületet ad majd az elismerés.” – mondta Hegedűs Csaba, akit az ünnepségre családja is elkísért.